UPDATE: Mândria de a fi tecucean: 74,5% din tecuceni nu vor să vadă și să audă de PNL!

Rezultare parţiale la alegerile europarlamentare – Tecuci (ora 1:00 –  26.mai.2014):

PSD 33,30%
PNL 26,30%
PDL 11,00%
PMP   5,20%
Altii 24,20%

La inchiderea editiei Primarul Daniel Tuchel nu a putut fi contactat pentru declaratii.


Alte materiale legate de europarlamentare

Diferenţele dintre exit-poll-urile prezentate în această seară de principalele institute de sondare a opiniei publice, de 1-2 procente în favoarea sau defavoarea unora dintre partide, nu vor influenţa prea mult configuraţia grupului celor 32 de eurodeputaţi care ne vor reprezenta în Parlamentul European de la Bruxelles.

În baza unei simulări bazate pe rezultatele exit-poll-ului CURS – Avangarde difuzat duminică seară de TVR, agenţia de presă Mediafax a realizat lista eurodeputaţilor români pentru mandatul 2014-2019. Alianţa PSD – UNPR – PC ar obţine 16 mandate în Parlamentul European, PNL – 6, PDL – 4, UDMR – 3, PMP – 2, un mandat revenindu-i independentului Mircea Diaconu.

Alianţa PSD-UNPR-PC îi va trimite în legislativul european pe Corina Creţu, Ecaterina Andronescu , Cătălin Ivan, preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica, Maria Grapini, Damian Drăghici, Daciana Sârbu, Ioan Mircea Paşcu, Viorica Dăncilă, Ionel Sorin Moisă, Victor Boştinaru, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Doru Claudian Frunzulică, Constantin Rebega, Ana Claudia Ţapardel şi Andi Lucian Cristea.

PNL va fi reprezentat de Norica Nicolai, Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Renate Weber şi Eduard Hellvig.

PDL îi va avea ca europarlamentari pe Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu.

UDMR va fi reprezentată de trei eurodeputaţi, Iuliu Winkler, Csaba Sogor şi Vincze-Lorand Gyorgy.

PMP îi va trimite la Bruxelles pe Cristian Preda şi Siegfried Mureşan.

Ultimul pe listă este principalul câştigător al alegerilor europarlamentare, independentul Mircea Diaconu, care fără banere, panouri pe stâlpi şi afişe, a reuşit să obţină voturile necesare mandatului de europarlamentar.

Sursa: presagalati.ro


Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC a câştigat detaşat alegerile europarlamentare şi va trimite cei mai mulţi deputaţi la Bruxelles, potrivit exit-poll-urilor de la ora 21.00. Conform primelor rezultate prezentate, la nivel naţional, alianţa PSD-UNPR-PC înregistra între 41 şi 43 la sută din voturi, PNL – 13-16 la sută, PDL – 10-13 la sută, PMP – 6-8 la sută, UDMR – 6-7 la sută, iar independentul Mircea Diaconu – 4-6 la sută. Celelalte formaţiuni nu au trecut, conform estimărilor, de pragul de cinci procente.
Deşi de această dată au votat ceva mai mulţi gălăţeni decât în anul 2009, procentul prezenţei la urne rămâne dezastruos. Duminică, până la ora 19.00, votaseră doar 27,13 la sută dintre cetăţenii cu drept de vot din judeţul nostru. Galaţiul se afla, însă, peste media pe ţară, de 26,52 la sută. În mediul rural prezenţa a ajuns la 30,78 la sută, în vreme ce în mediul urban s-a oprit la 24,59 la sută.
Nu mai puţin de 522.480 de gălăţeni cu drept de vot au fost aşteptaţi duminică la urne, la alegerile europarlamentare. Tot în aceeaşi zi, 66.064 de gălăţeni care locuiesc în Colegiul 9 (cartierul Aviaţie) au fost chemaţi la vot pentru a-şi alege un nou deputat care să îi reprezinte în Parlamentul României.

Fără incidente grave

La Galaţi, alegerile pentru Parlamentul European s-au desfăşurat normal, fără incidente majore, atât în mediul urban, cât şi în cel rural. Spre seară, au apărut acuzaţii de turism electoral şi vot multiplu, încă neconfirmate, în o serie de comune din judeţ, iar în municipiul Galaţi, pe parcursul zilei de duminică, au fost înregistrate o serie de „erori umane”, după cum le-au catalogat reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean: mai mulţi cetăţeni au semnat, din neatenţie ori pe fondul oboselii lor sau a membrilor secţiilor de votare, în locul altor persoane. Un astfel de incident a fost semnalat, în cursul după-amiezii de duminică, la Secţia de votare nr. 131. Atunci când s-a prezentat la vot, un gălăţean nu a putut vota imediat din cauză că în dreptul numelui său apărea semnătura altei persoane. Membrii comisiei secţiei de votare au identificat autorul erorii, care a dat ulterior o declaraţie pentru ca semnătura să fie anulată, iar gălăţeanul „păgubit” să-şi poată exercita dreptul de a vota.

Tinerii au absentat pe capete

Spre deosebire de pensionari şi cetăţenii trecuţi de 50 de ani, care s-au prezentat în secţiile de votare încă de la primele ore ale dimineţii, chiar dacă nu în număr foarte mare, tinerii au absentat masiv de la primul scrutin al acestui an. Între a se prezenta la urne şi a-şi petrece timpul la terase, în parcuri, pe Faleza Dunării ori la iarbă verde, tinerii au ales cea de-a doua variantă, dovadă că în aceste zone am întâlnit, duminică după-amiază, foarte multe persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, care ne-au declarat că nu aveau de gând să se prezinte la vot.
În toamnă, românii vor fi chemaţi din nou la vot pentru a-şi alege un nou preşedinte, la cel mai important scrutin al acestui an.
„Viaţa liberă” vă va prezenta, în zilele ce urmează, mai multe analize interesante cu privire la rezultatele alegerilor europarlamentare, prezenţa la urne şi nu numai.

Sursa: viata-libera.ro