Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Sărăcie „lucie” la Spitalul municipal „Anton Cincu” Tecuci | https://protecuci.ro/arhiva

Sărăcie „lucie” la Spitalul municipal „Anton Cincu” Tecuci

Curtea-Spitalului-Anton-Cincu
Curtea-Spitalului-Anton-Cincu  Spitalul municipal „Anton Cincu” Tecuci se „zbate” într-o sărăcie „lucie”, iar acest lucru se datorează în mare parte numărului extrem de mare de pacienţi care vin în urgenţe, uitând parcă drumul către medicul de familie, cel mai în măsură să rezolve cazurile minore. În timp ce personalul medical se ocupă de cazurile minore, materialele sanitare şi medicamentele pentru urgenţe sunt consumate pe aceste cazuri, pacienţii cu probleme grave, cu diagnostice „serioase” se văd nevoiţi să îşi achiziţioneze singuri materialele sanitare şi medicamentele deoarece acestea nu mai sunt disponibile de mult timp. Achiziţionarea unui lot nou de medicamente şi materiale sanitare este imposibilă, având în vedere faptul că Ordonanţa nr.47/ 6 septembrie nu permite ordonatorilor de credit să contracteze niciun fel de cheltuieli până la stingerea datoriilor. În aceste condiţii, cum spitalul tecucean este împovărat de datorii, încheierea de noi contracte este imposibilă, ca atare activitatea spitalicească este pe… avarie.
Dr.Daniela Mircea, director interimar, a precizat: „Spitalul are de achitat o serie de arierate, iar fondurile obţinute de la Casă nu ne permit achitarea lunară a arieratelor, precum şi aprovizionarea cu medicamente, materiale sanitare, alimente, ca atare suntem nevoiţi să funcţionăm în condiţii critice. Bolnavii sunt nevoiţi să îşi asigure singuri materialele sanitare, aici fiind vorba de perfuzoare, seringi, feşe, dar şi medicamentele, noi oferindu-le doar serviciul medical. Situaţia nu este tocmai cea pe care ne-o dorim, suntem conştienţi că poate există şi o serie de reclamaţii în acest sens, însă atât putem face pentru moment. În momentul de faţă avem materiale sanitare şi medicamente pentru urgenţe pentru doar o lună de zile, iar de la jumătatea luni noiembrie chiar nu ştiu cum ne vom mai descurca. (…) Vinovaţi pentru această situaţie sunt şi pacienţii, care pentru orice afecţiune vin la spital, ocolind cu bună ştiinţă medicul de familie. Se pare că cei mai mulţi pacienţi au uitat drumul către medicul de familie şi preferă să vină la spital, unde mai pot beneficia, pe lângă o consultaţie efectuată de un medic specialist, de o serie de investigaţii specializate sau analize, toate în mod gratuit. Pentru ca „lista beneficiilor” să fie completă, mulţi dintre pacienţi solicită transportul cu ambulanţa, toate acestea fiind cheltuieli care împovărează inutil sistemul sanitar”.
sursa: monitoruldegalati.ro