Scoala gimnaziala nr. 11 „Iorgu Iordan”

Şcolia Gimnazila Nr. 11 "Iorgu Iordan" TecuciCartea de onoare, martor fidel al Şcolii Gimnazilale Nr. 11 „Iorgu Iordan” Tecuci confirmă: ” In anul 1993, luna noiembrie, ziua 24, prin dispoziţia numărul 1101 a Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, a fost aprobată înfiinţarea Şcolii Gimnaziale Nr. 11 cu 16 săli de clasă şi 3 laboratoare, în care vor învăţa 1340 de elevi. Inagurarea a avut loc în ziua de 10 Aprilie 1994 în prezenţa unor oaspeţi de seamă : din partea Ministerului Învăţământului – Domnul Liviu Maior, a Episcopii Dunării de Jos,  a prefecturii Judeţene Galaţi,  a Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a Primăriei Municipiului Tecuci”. Cei 17 ani de existenţă a şcolii s-au înscris în conştiinţa generaţiilor de elevi şi dascăli ca o etapă neîntrecută de răspândire a luminii şi învăţăturii. Şcoala poartă numele prestigiosului lingvist şi academician, de renume mondial , Iorgu Iordan , şi numai în câţiva ani, prin eforturile conjugate ale cadrelor didactice şi  ale elevilor, aceasta a [Mai multe…] devenit o prestigioasă unitate şcolară pe băncile căreia s-au format generaţii de tineri cu rezultate remarcabile în societatea românească contemporană. În fiecare an, înte 29 septembrie – 11 octombrie , şcoala sărbătoreşte un dublu eveniment: ziua şcolii şi aducerea unui omagiu ilustrului înaintaş, al cărui spirit s-a multiplicat în generaţii de elevi, călăuzindu-le sufletele şi minţile în marile cruciade ale cunoaşterii.
Şcoala Gimnazială Nr.11 „Iorgu Iordan” este o unitate tânără şi prietenoasă, ce funcţionează din anul 1993. Este situată în partea de sud a oraşului Tecuci, la ieşirea spre municipiul Galaţi, în cartierul Zona Industrială aflat în extindere. În şcoală îşi desfăşoară activitatea 545 elevi şi 45 personal didactic şi nedidactic.
VIZIUNEA ŞCOLII sub deviza:
„NU ÎNVĂŢĂM PENTRU ŞCOALĂ CI PENTRU VIAŢĂ.”
Ţelul nostru este să ne menţinem prestigiul de unitate şcolară de referinţă, integrată nevoilor sociale ale comunităţii, care să realizeze pregătirea de astăzi pentru viitorul de mâine, la standarde europene.

Date de contact:
Str. 1  Decemrie 1918,  Nr. 125,
Municipiul Tecuci, Jud. Galaţi, tel / fax 0236 815796,
email: scoala11tecuci@yahoo.com, web site
http://scoala11tecuci.scoli.edu.ro