Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Se prefigurează candidaţii pentru parlamentare | https://protecuci.ro/arhiva

Se prefigurează candidaţii pentru parlamentare

  În perioada imediat următoare principalele partide îşi vor anunţa candidaţii pentru alegerile parlamentare. În principiu, actualii deputaţi şi senatori se vor lupta în continuare pentru colegiile în care au fost aleşi, dar se vehiculează deja şi alte nume.
La USL, în colegiile pentru Camera Deputaţilor, sunt daţi în continuare, de mai multe surse, ca şi candidaţi siguri Victor Paul Dobre (PNL) în colegiul 1, Dan Nica (PSD) în colegiul 5, Bogdan Ciucă (PC) în colegiul 8 şi Viorel Ştefan (PSD), în colegiul 4, în timp ce Lucreţia Roşca şi Florin Pâslaru, ambii de la PSD, ar putea să-şi piardă locurile din colegiile 7, respectiv 6.
Mihai Manoliu (PNL), aflat în graţiile lui Marius Stan, ar putea prinde colegiul 9, precum şi colegul său de partid Emil Strungă – colegiul 3; acesta din urmă are însă şanse ceva mai mici întrucât nu ar dispune de suficiente resurse financiare pentru campanie, spun sursele. De la PSD, Daniel Butunoiu este şi el în cărţi pentru a candida în colegiul numărul doi.
La Senat, liberalul Paul Ichim este şi el dat drept un candidat în colegiul 3, ca de altfel şi Gheorghe Saghian în colegiul 2, iar Eugen Durbacă (PC) ar putea prinde colegiul numărul 4, spun sursele. Deocamdată nu se ştie dacă social-democraţii vor fi de acord ca progresistul Laurenţiu Chirvăsuţă să mai candideze în colegiul 1.
În tabăra PDL, pentru colegiile de deputaţi, Mircea Toader va fi candidat în colegiul numărul 2 şi Carmen Axenie în colegiul numărul 3. Un posibil candidat al PDL ar putea fi şi fostul viceprimar Nicuşor Ciumacenco dacă acesta va decide să vină în rândurile acestui partid.
De altfel, Mircea Toader lăsa să se înţeleagă că se poate discuta despre o eventuală candidatură a lui Nicuşor Ciumacenco având în vedere voturile obţinute de acesta la alegerile locale. Deocamdată nu se ştie sigur dacă senatorul Marius Necula va mai candida în colegiul 4 având în vedere rezultatele slabe de la alegerile locale când a candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Galaţi. Alte nume care se vehiculează de la PDL mai sunt cele ale lui Cătălin Cristache pentru colegiul 7 şi Ion Dumitru într-un colegiu care încă nu s-a stabilit.
Odată cu înfiinţarea Alianţei România Dreaptă care va fi compusă din PDL, PNŢCD, Forţa Civică şi Noua Republică, teoretic, un colegiu va trebui să revină şi acestor partide din urmă. Mircea Toader a spus în acest sens că Alianţa România Dreaptă va fi una electorală, iar candidaţii partidelor care o compun vor fi comuni la alegerile parlamentare.
„Candidaţii la parlamentare vor fi comuni, pe alianţă, este vorba despre o alianţă electorală, nu e o alianaţă politică; va avea sigla PPE”, a declarat Mircea Toader. El a precizat că această structură politică nu a fost încă definitivată, dar oricum PDL va avea rolul cel mai important.
Un alt candidat care s-a prefigurat este Picu Apostol Roman de la PP-DD. Acesta a declarat de curând că va candida într-un colegiu în care nu vor fi candidaţi foştii săi colegi de partid de la PC. Un alt nume vehiculat în privinţa candidaturii este şi cel al fostului preşedinte de CJ, Eugen Chebac, care a venit de curând în rândurile PP-DD.

Sursa: impartial.ro