Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Se semnează protocolul USL Galaţi | https://protecuci.ro/arhiva

Se semnează protocolul USL Galaţi

USL Liderii PSD şi ACD vor semna astăzi protocolul de constituire a USL la nivelul judeţului Galaţi. Evenimentul va avea loc în sala de festivităţi de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii începând cu ora 11. Sunt aşteptaţi să participe parlamentari, consilieri locali şi judeţeni, membri din structurile de conducere ale celor trei partide (PSD, PNL şi PC) dar şi preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac, şi primarul Dumitru Nicolae. Reprezentanţii celor trei organizaţii de la nivelul judeţului spun că protocolul va fi unul formal în care se vor respecta principiile celui semnat la nivel naţional. Preşedintele PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, a declarat că se va respecta protocolul-cadru de la nivel naţional, iar candidaţii vor fi stabiliţi în urma unor sondaje. ”Vom merge pe liste comune atât la Consiliul Local, cât şi la Consiliul Judeţean şi vom avea şi candidaţi comuni la Primăria municipiului Galaţi şi preşedinţia Consiliului Judeţului. Proporţia pe liste se va stabili în urma unor sondaje”, a afirmat Dobre. Liderul PNL Galaţi nu a exclus ca acelaşi partid din cadrul USL să aibă candidaţi pentru ambele funcţii importante – cea de primar al municipiului Galaţi şi cea de preşedinte al CJ Galaţi.  Totodată, purtătorul de cuvânt al Partidului Conservator, deputatul Bogdan Ciucă, a declarat că protocolul care se va semna astăzi este mai mult formal, iar procedurile de colaborare în cadrul USL se vor stabili ulterior. Ciucă a ţinut să precizeze că în protocol nu se va face referire la nume de candidaţi, aceştia urmând să fie desemnaţi în urma unor sondaje oficiale care se vor realiza la nivel naţional. ”Vor fi două criterii în stabilirea candidaţilor: rezultatele sondajului şi principiul parităţii”, a precizat conservatorul. În ceea ce priveşte termenul de stabilire a candidaţilor din partea USL la alegerile locale, Bogdan Ciucă a spus că este vorba despre începutul toamnei.
În aceeaşi notă, deputatul PSD Galaţi, Florin Pâslaru, a spus că protocolul USL Galaţi se subscrie celui naţional. ”Este un protocol care se subscrie celui de la nivel naţional, cu unele particularităţi, dar nu sunt probleme din acest punct de vedere. Cu toţii dorim constituirea USL la Galaţi. Pe de altă parte, este important să-i scoatem din toate structurile pe cei susţinuţi de PDL. Au adus numai rău ţării”, a spus Florin Pâslaru.
În ciuda declaraţiilor oficiale, s-au prefigurat totuşi posibili candidaţi ai USL pentru cele mai importante funcţii la alegerile locale. Pentru fotoliul de primar al municipiului Galaţi, din partea PSD în cărţi ar fi actualul viceprimar Nicuşor Ciumacenco, iar din partea PNL, directorul clubului ”Oţelul”, Marius Stan. Pentru funcţia de preşedinte al CJ Galaţi, interesaţi ar fi, potrivit unor surse, Eugen Chebac (PSD), Victor Paul Dobre (PNL) şi Eugen Durbacă (PC).

Sursa: impartial.ro