Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Şedinţă ordinară - 26 aprilie | https://protecuci.ro/arhiva

Şedinţă ordinară – 26 aprilie

  Joi, cu începere de la ora 16, s-a desfăşurat şedinţa ordinară a CL Tecuci. Pe ordinea de zi s-au aflat 5 proiecte toate trecând cu unanimitate de voturi. Prin aprobarea primului proiect trei familii cu venituri totale lunare mai mici decât salariul minim pe economie vor beneficia de scutire la plata unor impozite locale în valoare totală de 243.07 lei. Cel de-al doilea proiect prevedea reînnoirea pentru o perioadă de 10 ani, începând cu 6 ianuarie 2013, a contractului de închiriere încheiat între UAT Tecuci şi producătorul de mase plastice SC VELTAV SRL. Firma a obţinut prin licitaţie contract de închiriere pe un an de zile pentru hala K10 din incinta fostei unităţi militare la care a făcut lucrări de reabilitare în valoare de 10000 lei. Producătorul a solicitat prelungirea termenului de închiriere aşa încât să-şi poată amortiza cheltuielile necesare reabilitării acoperişului şi întregii clădirii (25.000 lei preţ estimativ). Proiectul 3 se referea la trecerea din domeniul public în cel privat a unor bunuri în vederea scoaterii din funcţiune şi casării. Majoritatea bunurilor fac parte din fostele unităţi militare, 4 dintre pavilioane având o vechime mai mare de 100 de ani.

 Consilierul Papuc: Poate începe un jaf cum nu s-a pomenit

”Suntem campioni la demolat. Am demolat tot spaţiul din unitatea militară. Executivul să ne prezinte o situaţie a materialelor din demolări. Văd că aici sunt valori care puteau fi scoase la licitaţie, bazine de mii de litri, pavilioane. Poate începe un jaf cum nu s-a pomenit. Pentru ce se demolează? Sunt acele clădiri un pericol sau se demolează ca să se dea materialele să nu se mai ştie de ele”, a spus consilierul Petru Papuc. ”Temele astea cu jaful sunt în zona mesajelor politicianiste, asta neînsemnând că nu s-a furat. Noi am valorificat fier de peste 1 mld. de lei vechi. Clădirile sunt printre cele mai vechi, dorim să le dezafectăm pentru a le valorifica. Acţiunea are şi un rol preventiv dacă nu le valorificăm noi le fură alţii. Am dat materiale şi pentru solicitanţii de sprijin pentru reconstrucţia caselor. Materialul lemnos din tăieri de copaci l-am folosit ca să facem şarpanta din curtea Primăriei, de la atelierul tehnic. O şarpantă nouă ar costa 30000-40000 lei. Stâlpii de susţinere a semnelor de circulaţie, toate gardurile la locurile de joacă le-am făcut tot din materiale refolosite… În şedinţa din mai vom veni cu o situaţie exactă a materialelor”, a răspuns primarul Eduard Finkelştain. ”Trebuie făcută o comisie de evaluare. 1 mld. e foarte puţin din tot fierul din unitatea militară. Maşinile Primăriei cărau calorifere şi le vindeau la persoane fizice. Trag un semnal de alarmă. Trebuie să se valorifice în folosul comunităţii”, a continuat consilierul Papuc. ”Potrivit tabelului unele clădiri trebuiau casate din 1940, noi le casăm în 2013, cred că nu mai sunt discuţii. Cărămida nu se poate valorifica ci doar fierul vechi”, a precizat şi consilierul Vasile Diaconu. ”Există o comisie de casare, sunt persoane care verifică. E greu să spui mult sau puţin 1 mld. dacă e să iei la 1 leu kg de fier, deşi am prins şi perioade cu 0.6-0.8 lei, înseamnă 100 t. Nu pot să spun că nimeni n-a luat nicio bucată de metal din zona respectivă. Avem rapoartele Poliţiei Locale în care este notat tot ce s-a mişcat acolo”, a conchis primarul. ”S-au mai discutat în timp astfel de probleme. Cu toţii am fost de acord atunci că tot un om necăjit, care a avut nevoie a fost de a luat. N-au fost lucruri foarte bune, nu aveai ce să alegi”, a declarat şi consilierul Elena Paraschiv.

Ultimele două proiecte

Proiectul 4 făcea referire la lista de bunuri concesionate SC APĂ CANAL Galaţi din care vor fi excluse şi preluate de CL în administrare, puţul forat F17 de la Spital şi puţul forat F15, din incinta Parcului 1 Mai, ce poate asigura necesarul de apă pentru îngrijirea acestuia. În ceea ce priveşte punctul de lucru APĂ CANAL de pe str. 13 septembrie s-a hotărât concesiunea ca modalitate de gestiune şi nu transferul în capitalul social al societăţii aşa cum a solicitat aceasta. Prin proiectul 5 a fost aprobată scutirea de plata majorărilor de întârziere aferente chiriei restante (16.478, 41 lei) a două familii (s-au făcut anchete sociale) ce locuiesc în imobilele CL, care şi-au achitat chiria până la 31.03.2012.