shopify
analytics tool

Sesiune de Comunicări Ştiinţifice, dedicată Centenarului Marilor Victorii

Sesiune de Comunicări Ştiinţifice

Anul 2017 a înscris în calendarul evenimentelor  memorabile, împlinirea a 100 de ani de la bătăliile purtate de Armata Română pe câmpurile de luptă de la  Mărăști, Mărășești, Oituz.

Primăria Municipiului Tecuci în colaborare cu Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” şi-au propus să comemoreze acest moment, prin organizarea unor manifestări care au rolul de a reaminti momentele istorice  la care tecucenii au participat prin vitejie şi jertfă. Aceste manifestări au inclus o expoziţie tematică ce cuprinde arme albe şi de foc, brevete şi medalii din primul Război Mondial,  un Marş al Recunoştinţei, care s-a dorit a fi un omagiu adus tuturor celor care au luptat vitejeşte pentru apărarea gliei străbune.

În încheierea acestor manifestări comemorative, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” va organiza miercuri şi joi, 30 – 31 august 2017, o Sesiune de Comunicări Ştiinţifice, dedicată Centenarului Marilor Victorii de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz, care are ca temă „Oraşul Tecuci pe harta teatrelor de operaţii”.

Sesiune de Comunicări Ştiinţifice

PROGRAMUL SESIUNII