Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Şi ultima a fost vândută | https://protecuci.ro/arhiva

Şi ultima a fost vândută

centrala terminaUltima centrală termică de cartier din municipiul Tecuci a fost vândută, vineri, la licitaţie, de către lichidatorul judiciar Sierra Quadrant SPRL. Clădirea, cu o suprafaţă construită de 370 de metri pătraţi, a fost adjudecată de o firmă din Focşani, judeţul Vrancea.  „Cumpărătorul a plătit preţul de pornire, respectiv 84.000 de lei”, a declarat reprezentantul Sierra Quadrant SPRL, Florin Dragomir. Lichidatorul, care încearcă astfel să recupereze o parte din datoriile acumulate către terţi de fosta societate de termoficare tecuceană Termsal SA, a mai vândut o centrală termică din localitate, în urmă cu mai puţin de o lună. Acea clădire, în suprafaţă de 235,95 de metri pătraţi, a fost cumpărată de un tecucean la preţul de 54.300 de lei.  Sierra Quadrant SPRL încearcă acum să vândă materialele rămase în stocurile Termsal SA de când aceasta a intrat în lichidare judiciară. „Sunt apometre vechi. Dacă nu vom reuşi să le valorificăm la licitaţie, le vom vinde ca deşeuri metalice”, a spus Florin Dragomir.
Sistemul centralizat de încălzire din Tecuci s-a prăbuşit acum câţiva ani, când distribuitorul de agent termic Termsal SA a intrat în lichidare judiciară din cauza datoriilor uriaşe pe care le acumulase către stat şi către furnizori.
Statul a avut prioritate la recuperarea creanţelor, vânzând 9 dintre cele 11 centrale termice din municipiu. Ele nu mai funcţionau, oricum, de ceva vreme, căci populaţia şi instituţiile publice părăsiseră sistemul centralizat de încălzire, optând pentru centrale proprii pe gaz metan, pe motorină sau pe lemne.

sursa: viata-libera.ro