shopify
analytics tool

Spitalul Judeţean îşi ia de la Tecuci banii daţi aiurea la Sanomed

Sanomed

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, recursul făcut la Curtea de Apel din Suceava, de către reprezentanţii firmei Sanomed, a fost respins. Însă, juriştii Spitalului Judeţean au încheiat o convenţie cu o altă unitate spitalicească pentru recuperarea banilor.

După ce firma Sanomed a câştigat un proces cu o unitate spitalicească din Tecuci, tot cu executare silită, cu o miză de 1,4 milioane lei, reprezentanţii de la „Mavromati” se aşteaptă ca aceşti bani să ajungă în conturile firmei. Ca să fie siguri că o parte a banilor încasaţi astfel de Sanomed vor ajunge la Spitalul Judeţean Botoşani, au încheiat în acest sens un acord cu spitalul din Tecuci.

„Sanomed a început să execute silit spitalul de la Tecuci, însă a fost blocată executarea silită prin contestaţia la executare care are termen în decembrie, iar până atunci noi am făcut o convenţie cu spitalul de la Tecuci să ne plătească nouă o sumă lunar din cei 14 miliarde de lei vechi pe care ei îi datorează la Sanomed”, a spus Victor Niţu, juristul Spitalului Judeţean Mavromati.

„Mavromati” a achitat firmei Sanomed suma de 2,2 milioane de lei, bani care reprezintă salariile angajaţilor laboratorului, în ciuda faptului că acest compartiment era externalizat. Până în prezent unitatea a recuperat aproximativ 1,6 milioane de lei