shopify
analytics tool

Spitalul Municipal din Tecuci, executat silit pentru o datorie

Spitalul-Municipal-Tecuci

Situație disperată la Spitalul Municipal din Tecuci. Medicii şi asistentele ameninţă cu proteste, din cauză că aşteaptă în zadar, de două săptămâni, să-şi ia salariile. Angajații nu au speranțe că vor vedea banii curând, întrucât conturile spitalului sunt blocate, din cauza unei datorii de 300.000 de lei, către un laborator de analize. Pe lângă salariaţi, suferă şi pacienţii, care trebuie să-și cumpere tot ce le trebuie, de la ace şi seringi, la branule sau medicamente.

AMBIANŢĂ : „Nu suntem noi în mãsurã sã plãtim cu salariile noastre. De ce sã fie blocate conturile de salarii? Nu e greșeala noastrã!”

Oamenii se plâng cã li se adunã datoriile și nu au la cine apela pentru ajutor. Spitalul are 350 de angajați și toți sunt în aceeași situație, greu de rãbdat. Cadrele medicale se gândesc sã intre în grevã generalã, din cauză cã, oricum, muncesc fãrã platã.

AMBIANŢĂ „Trebuie sã fim atenți, sã nu ne stricãm mãnușile în operație, cã nu poți sã-i dai câte patru perechi, cã s-ar putea sã fie probleme de bani. N-avem nimic, de la ace care se pun, mãnuși sã operãm, plus fire resorbabile, plus ce-i mai trebuie, și așa mai departe.

VOX „- Un milion o sutã, toate medicamentele. – Și vi se pare normal sã plãtiți? – Nu mi se pare normal! Pentru asta am asigurare!”

Primarul din Tecuci recunoaște cã situația este dramaticã, dar nu are, deocamdată, o soluție.

DANIEL ŢUCHEL, primar, Tecuci „Legea prevede ca ordonatorul principal de credite, Consiliul Local, să poatã aloca spitalului fonduri pentru utilitãți și pentru investiții destinate spitalului. Nu prevede pentru salarii. Urmeazã sã convocãm Consiliul Local deîndatã, în urma negocierilor pe care le vom avea cu aceastã societate, pentru eșalonarea acestor datorii.”

Ca să-și recupereze banii, laboratorul de analize la care are datorii Spitalul Municipal din Tecuci a dat în judecatã unitatea medicală. Așa s-a ales spitalul cu toate conturile blocate, dar și cu penalizãri de trei mii de lei, pentru fiecare zi de întârziere a plăţii.     Sursa: n24plus.ro