Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Spitalul municipal din Tecuci, în pericol de a fi executat silit | https://protecuci.ro/arhiva

Spitalul municipal din Tecuci, în pericol de a fi executat silit

Tribunalul Galaţi a admis recent suspendarea provizorie a executării silite demarate împotriva spitalului din Tecuci de către SC Sanomed SRL pentru neplata unor datorii, dar unitatea medicală trebuie să câştige şi procesul pe fond pentru a scăpa de spectrul executării silite. Judecătorii au decis şi ca spitalul să achite peste 18.000 de lei drept penalităţi de întârziere către furnizorul de medicamente SC Farmexpert DCI SA Bucureşti.

Banner-ING

Instanţa a stabilit că unitatea spitalicească trebuie să plătească penalităţi de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere a plăţii medicamentelor primite în perioada 22.04.2010 – 30.10.2010. Spitalul din Tecuci se judecă în prezent şi cu proprii angajaţi, după ce a decis să-i acţioneze în judecată pentru a recupera de la aceştia mai multe drepturi salariale, a căror plată a fost considerată ilegală de la Camera de Conturi Galaţi. Tribunalul Galaţi a pus în vedere unităţii medicale să precizeze suma pe care vrea să o recupereze de la fiecare medic şi asistentă medicală, cu precizarea cuantumului brut şi a celui net.

Pacienţii, obligaţi să dea banii înapoi

Spitalul municipal din Tecuci a pierdut şi procesul cu Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi, ce viza nerecuperarea a 262.546 de lei de la pacienţi, ce reprezintă cheltuieli de spitalizare şi contravaloarea tratamentului medicamentos administrat acestora. Oamenii nu au avut bani să plătească tratamentul de care au beneficiat în spital. Pentru perioada octombrie 2006 – octombrie 2007 nu mai există niciun fel de acte care să probeze datoriile pacienţilor către unitatea medicală şi, prin urmare, nu exista baza legală pentru recuperarea debitelor.

Şi foştii angajaţi ai unităţii medicale ai unităţii medicale au pretenţii vizând plata unor drepturi salariale. Un tecucean care a lucrat la spitalul „Anton Cincu” a acţionat în judecată spitalul, iar Tribunalul Galaţi i-a dat dreptate, avizând recent executarea silită a Spitalului Municipal din Tecuci. Suma nu este de neglijat, fiind vorba în total de 4.684 de lei, ce reprezintă datoria iniţială, dobânda aferentă, penalităţi, onorariul avocatului şi cheltuieli de executare.

Sursa: monitoruldegalati.ro

Zanette