Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
TAXA DE HABITAT ar putea fi MAJORATĂ. Tecuciul rămâne cu gunoiu-n drum

TAXA DE HABITAT ar putea fi MAJORATĂ. Tecuciul rămâne cu gunoiu-n drum

Groapa de gunoi Rates

Deşi zilele sunt numărate până la 1 iulie, data la care rampa de gunoi de la Tecuci va fi închisă, conform dispoziţiilor legale, Primăria oraşului nu ştie încă unde va duce deşeurile şi nici cât va plăti pentru transportul şi depozitarea lor.

Aşa cum aţi putut citi deja în ziarul „Viaţa liberă”, groapa de gunoi de la Tecuci trebuie închisă, pentru că este depozit de tip clasa B, neconform.

Ce face Primăria Tecuci? Pe de o parte se gândeşte cum să-i educe pe cetăţeni să depoziteze selectiv deşeurile – deşi pubele nu sunt încă de ajuns, pe de altă parte îşi face griji că va trebui să transporte gunoiul conform, iar pentru asta e nevoie de modernizarea staţiei de sortare. „Am demarat modernizarea unui selector de gunoi realizat pe fonduri europene, dar care nu a funcţionat niciodată, din cauza dimensiunilor reduse. Modernizarea se face după concepţia proprie a câtorva ingineri din Tecuci, de către firma Metkiral, şi va costa 560.000 de lei. În 60 de zile trebuie să avem toate testele făcute şi să funcţioneze la capacitate, pentru că noi va trebui să transportăm gunoiul doar conform, la gropile din jur: Brăila, Galaţi sau Buzău”, ne-a declarat primarul Cătălin Constantin Hurdubae. În plus, municipalitatea va trebui să investească bani, în următorii doi ani, şi în închiderea gropii de gunoi.

Educaţie

Potrivit edilului, selectarea deşeurilor va începe, de luna viitoare, mai întâi la case, apoi la blocuri. „Va trebui să luptăm noi cu noi! Oamenii nu conştientizează ce înseamnă amestec de sticlă cu plastic sau metal, ei consideră că e gunoi şi că dacă l-au dus la pubelă şi-au făcut datoria ….citeste intreaga stire AICI

Sursa: viata-libera.ro