shopify
analytics tool

Tecuceni aveţi dreptul la OPINIE! Căruţele lui Pazvante, trecute în domeniul public

Caruta cu flori

Ziarul online protecuci.ro va încerca să prezinte de acum înainte în materiale distincte hotărârile luate de Consiliul Local Tecuci, ataşând la fiecare articol proiectul în cauză, pe care l-au avut la îndemână şi consilierii locali.

Tecucenii vor avea astfel ocazia să fie la curent cu noutăţile şi să comenteze pe marginea lor în limita bunului simţ.  Pe ordinea de zi a ultimei şedinţe ordinare s-a aflat un proiect privind atestarea apartenenţei la domeniul public a unor bunuri. E vorba mai exact de cele amplasate în Parcul Central având destinaţia de mobilier urban. Bunurile nu sunt declarate prin lege ca fiind de uz sau interes naţional ci doar local, prevede proiectul de hotărâre, iar amplasamentul pe care sunt ele edificate nu a fost restituit în conformitate cu legile proprietăţii, la această dată când termenele de depunere a cererilor de retrocedare au expirat şi ca atare se impune preluarea în domeniul public al municipiului.

Printre bunurile situate în parc urmând a fi atestate ca aparţinând domeniului public se numără căruţele ornamentale, complexul structură lemn sfatul bătrânilor, băncile de lemn cu spătar etc. Întregul inventar îl găsiţi în proiectul de hotărâre. În luna mai Consiliul Local a aprobat ca cele 6 spaţii comerciale din parc, aparţinând societăţii falimentare Vivas, administrată de Vasile Dănăilă (Pazvante), să poată fi achiziţionate de Primărie la un preţ de maximum 325.700 lei, stabilit printr-un raport întocmit de expertul evaluator Vasile Irimia, trecând astfel în domeniul public de interes local.

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK