shopify
analytics tool

Teodor Negru, managerul Spitalului Tecuci, condamnat la închisoare cu suspendare

Situaţie explozivă la Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci

Fostul manager al spitalului „Anton Cincu” din Tecuci, Teodor Negru, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Galaţi la trei ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (faptă săvârşită în perioada 2014-2016). „Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi a dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, pe o perioadă de doi ani”, se menţionează pe portalul instanţei de judecată.

Teodor Negru nu va ajunge însă după gratii, pentru că judecătorii gălăţeni au decis să suspende executarea pedepsei principale, sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de trei ani. „Impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. 3 Cod Penal dispune ca, pe durata termenului de încercare, inculpatul să presteze un număr de 60 de zile de muncă neremunerată în cadrul Primăriei Municipiului Tecuci ori a Şcolii Gimnaziale „Ion Petrovici” Tecuci, se mai arată în sentinţa pronunţată.

Mai mult, judecătorii au dispus confiscarea a 3.000 de euro şi a 18.000 de lei, bani aflaţi în conturi bancare puse la dispoziţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie.

Teodor Negru va trebui să achite şi suma de 2.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Decizia luată de Tribunalul Galaţi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel atât de Teodor Negru, cât şi de procurorii DNA.

Teodor Negru a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că, în perioada 2014-2016, în calitate de manager al Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a pretins şi primit suma de 10.000 de euro de la administratorul unei societăţi comerciale (martor denunţător). Banii au fost remişi pentru ca un contract încheiat în anul 2014 să se desfăşoare în bune condiţii şi pentru deblocarea plăţii unor facturi emise de societatea comercială respectivă către Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci.

Anchetatorii DNA au arătat faptul că, pe 21 iulie 2014, a fost semnat un contract finanţat din fonduri europene, în urma câştigării unei licitaţii publice, cu Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, având ca obiect dezvoltarea, instalarea şi mentenanţa unui sistem informatic pentru deservirea acestei unităţi spitaliceşti, valoarea contractului fiind de 870.921 de lei.

Sursa: Viata-libera.ro

9 Comments on "Teodor Negru, managerul Spitalului Tecuci, condamnat la închisoare cu suspendare"

 1. In ultimul timp o banda de gangsteri aciuata in Tecuci a inceput sa lanseze tot felul de acuzatii la adresa tecucenilor. Insa, asa cum a aratat si instanta acestia nu sunt vinovati. Ei trebuiesc cautati in alta parte. Felicitari dl. Negru. Sper sa fie reabilitat si repus in functie. Cat timp a fost director treburile la spital au mers extraordinar, nu ca acum.

 2. Sustin nevinovatia domnului Negru.Doar pentru ca omul a plecat cu o plasa mica de 1 leu plina cu euro pentru ca are Audi A6,Mercedes GLK si alte cateva masini carora le venise timpul de revizie dovedeste ca e vinovat?Nu,nu e vinovat de nimic.Pentru ca oricum lua doar pentru el nu ducea la partid nimic.Ca tot veni vorba de partid sustin initiativa Presedintelui Iohannis de a permite casatoriile homosexualilor.Si voi din presa nu mai bantuiti gandurile altora!Suferiti de boala grea tare!

 3. Si eu cred ca e vorba de o inscenare. Au vrut sa il prinda pe seful Tecuciului si de ciuda ca nu au reusit l-au inhatat pe Negru. Dar, asa cum a aratat si instanta, omul e nevinovat.

 4. Ei se mai intampla, ca oameni nevinovati sa fie condamnati pe nedrept. Cred ca a fost vorba de o rafuiala politica si tribunalul a facut dreptate.

 5. Cred ca informatiile sunt inexacte. Nu cred ca au demonstrat ca a luat 10 mii de euro mita. L-au pus sa restituie 2 mii de euro si 18 mii de lei, adica 4 mii de euro, in total 6 mii.
  Deci, ia 10 mii mita si este pedepsit sa restituie 6 mii.
  Va dati seama? Ar insemna un profit de 40%! O afacere rentabila, sa tot iei mita 🙂
  Deci, nu cred ca informatiile sunt corecte.

 6. Asa ceva pur si simplu este strigator la cer…omul a fost prins cu sacosa de bani.A fost prins cand lua banii!Nu exista „suspiciuni rezonabile”,sau alte bla-bla-uri ieftine.Nu.A fost prins-si voi ii dati cu suspendare!Maine ne trezim cu el iar director la spital ,ba poate mai are tupeul sa zica si ca l-au gasit nevinovat!Ori pentru partidul din care face parte Negru se face partie -ma uit si vad cat de bine se simte Tuchel dupa ce-a facut harcea-parcea bugetele Tecuciului,ba ne mai da,culmea ironiei,si lectii de moralitate!Pe astia din partidul lu’ sefu’ cel mare trebuie ca-i iubeste tare lumea de pot face orice fara sa pateasca nimic!
  Sa vedeti daca subinginerul nu se duce la Cedo si daca pana la urma nu platim tot noi.
  Pana una alta trebuie ca sa stie toata lumea:Negru a fost condamnat (chiar si cu suspendare) pentru HOTIE!Deci este un HOT dovedit!

 7. Acum ceva timp am vazut la tv o stire din care rezulta ca o femeie a luat o plasa dintr-un gard si a primit 1,6 ani cu executare. De unde rezulta ca e mai bine sa comiti fapte foarte grave, avand sanse sa scapi doar cu suspendar. Asa ca nu surprinde faptul ca arestarile facute de DNA in randul functionarilor publici nu contenesc. Oamenii stiu ca vor scapa ieftin si nu se mai complica.

 8. Daca Tribunalul Galati i-a dat 3 ani cu suspendare, 90% Curtea de apel aceluiasi judet Galati ii va da achitare. Si, iaca Negru o sa va dea in judecata ca l-ati acuzat pe nedrept, omul fiind nevinovat. Hai sa nu ne mai spargem in figuri, doar stim ce inseamna justitia din judetul Galati.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!