Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Tun financiar a unei firme de la Ghidigeni | https://protecuci.ro/arhiva

Tun financiar a unei firme de la Ghidigeni

  Administratorul unui SRL din Ghidigeni a fost arestat după ce Fiscul l-a reclamat că nu şi-a plătit taxele şi impozitele corespunzătoare activităţii. Un alt patron, care a făcut o „gaură” mai mică la bugetul de stat este cercetat în libertate. Marcel-Ion Obreja a intrat în atenţia anchetatorilor după ce, în calitate de administrator al unei firme cu sediul social în satul Gefu, comuna Ghidigeni, şi-a făcut un obicei de a fenta taxele şi impozitele cu tot felul de şiretlicuri contabile. Mai exact, în perioada februarie 2008-martie 2009, patronul a înregistrat în evidenţa contabilă operaţiuni nereale, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 1.006.950 lei. „În urma verificărilor făcute de poliţişti şi procurori, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus reţinerea şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Marcel Obreja sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, Tribunalul Galaţi admiţând arestarea preventivă a inculpatului pentru 29 de zile”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Ţeapa mai mică l-a scăpat de arest
Tot pentru evaziune fiscală, ce-i drept, de mai mici dimensiuni, este anchetat şi un alt gălăţean, Costel Didi Medeleanu, care nu a reuşit să prejudicieze bugetul de stat decât cu 189.630, 85 lei.
După ce au stabilit că inculpatul, în calitate de administrator al unei firme, a înregistrat în evidenţa contabilă, în perioada martie-decembrie 2008, operaţiuni comerciale nereale, procurorii i-au aplicat acestuia interdicţia de a nu părăsi localitatea. În ambele cazuri, cercetările continuă pentru a se stabili toate împrejurărilor care ţin de activitatea infracţională a celor doi.

Sursa: viata-libera.ro