shopify
analytics tool

Un ginecolog din Tecuci a secţionat vezica şi ureterele unei paciente – video

Familia unei femei din Tecuci arată cu degetul spre un medic ginecolog de la Spitalul Anton Cincu, după ce a suferit o intervenție chirurgicală pentru extirparea unui fibrom uterin. Soțul femeii povestește că soția lui a fost operată la Tecuci, de dr. Secară, iar a doua zi, după intervenție, au început complicațiile. „A fost programată pentru operație, soția, pe data de 30 aprilie. I-am dat 150 de euro doctoriței, pentru că am vrut să fie totul bine.

A operat-o și după intervenție mi-a spus că totul este bine. A doua zi, pe 1 mai, m-am dus dimineață la spital și mi s-a spus că au apărut niște complicații, că nu-i funcționează ambii rinichi. Mi s-a spus că îi vor face niște spălături, dar au băgat-o din nou în sala de operații. După alte trei zile i-au făcut transferul soției la Spitalul de Urgență din Galați. Pe drumul de la Tecuci la Galați, s-a oprit salvarea de două, ca s-o reanimeze pe soție. La Galați, au operat-o pentru a treia oară și bine că am găsit aici un doctor bun. Doctorul Ghilic de la Galați mi-a explicat că avea ambele uretere tăiate și vezica urinară. Cred că vina îi aparține doamnei dr. Secară, de la Tecuci”, a spus Sorin Manea, soțul femeii. Dar abia când au crezut că tot coșmarul a luat sfârșit, a apărut o nouă complicație. Vezica urinară a cedat din nou, iar medicii gălățeni au sfătuit familia pacientei să o transfere la o unitate din București, unde dotările sunt superioare.

 

În prezent, Margareta Manea se află internată la Spitalul Militar, unde a fost operată pentru a patra oară. Familia femeii este hotărâtă să o tragă la răspundere pe medicul care a operat-o inițial și a depus plângere la comisia de Malpraxis din cadrul Direcției de Sănătate Publică Galați. „Pacienta acuză că această suită de intervenții chirurgicale au fost cauzate de incompetența medicului ginecolog de la Spitalul Municipal Tecuci. Comisia se va întruni, va lua la cunoștință și conform metodologiei, în termen de 90 de zile va trebui să se pronunțe cu privire la acuzația de malpraxis”, a declarat dr. Valentin Boldea, purt. de cuv. al D.S.P. Galați.

Banner-ING

Și la nivelul Spitalului Municipal din Tecuci s-a deschis o anchetă. „Noi vom pune la dispoziție toate documentele Colegiului medicilor și în funcție de cele constatate, conform fișei de externare de la spitalul din Galați, de la Spitalul Militar din București, colegiul medicilor va decide și dacă actul medical s-a făcut așa cum trebuie”, a precizat Teodor Negru, directorul Spitalului Municipal Anton Cincu. Medicul ginecolog care a asistat la intervenția chirurgicală inițială recunoaște că vezica urinară a fost „ciupită”, dar susține că astfel de complicații pot să apară, în timpul intervenției. „nu am reuşit să-i dăm de capăt, nici la a doua intervenţie, de aceea am trimis-o mai departe, la Galați”, recunoaște dr. Asaad Mohammed Fihmi, șeful secției de ginecologie a spitalului tecucean. În prezent, Margareta Manea se află internată la Spitalul Militar din București și se simte mai bine.

Sursa: presagalati.ro