Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Unde merg banii din bugetul Tecuciului | https://protecuci.ro/arhiva

Unde merg banii din bugetul Tecuciului

Baga-bani

La rectificarea de buget propusă sâmbătă, 30 noiembrie, Consiliului Local, s-a discutat că Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci urmează să primească 600.000 lei (6 miliarde lei vechi) din bugetul municipiului. ”Suma va fi modificată cu acceptul Consiliului Local. Debitul total este de 19 miliarde, s-au plătit către executorul judecătoresc al Sanomed 9 miliarde şi mai rămân 10.

Îmi doresc să prindem suma din bugetul propriu pentru ca în măsura în care banii pe care-i aşteptăm de la Minister nu vor sosi în termen util sau înţelegerea cu spitalul din Botoşani va pica, să putem acorda salariile (n.n. s-a vehiculat data de 15 decembrie). Banii sunt luaţi de la alte capitole bugetare (n.n. nu s-a precizat cu exactitate) şi vor fi transmişi la spital sub forma de plată a utilităţilor pentru că autoritatea locală nu are voie să achite salariile personalului spitalului”, a explicat primarul Daniel Ţuchel. Tot cu privire la rectificarea de buget Serviciul de Investiţii din cadrul Primăriei a înaintat o serie de referate de necesitate pentru aprobarea a 150.000 lei (1.5 miliarde lei vechi) pentru spectacol de sfârşit de an, cap de afiş fiind artiştii Emil Lassaria şi Caitlyn şi 100.000 lei (1 miliard lei vechi) pentru acordare de dulciuri de la centrele financiare de Moş Nicolae.

Rectificarea de buget a avut în vedere printre altele şi referatele emise de arhitectul şef, prin care se solicita alocarea de bani (27000 euro) pentru achiziţionarea şi montarea de pardoseală flotantă la imobilul din 1 Decembrie 1918 (Taxe şi Impozite), unde va fi pe viitor biroul primarului, şi de serviciul buget contabilitate pentru suplimentarea unor capitole bugetare – cheltuieli neeligibile cu suma de 171.000 lei (1.7 miliarde lei vechi) şi a  prefinanţării încasate pentru proiectul referitor la lucrările de reabilitare şi modernizare din zona de sud a oraşului cu suma de 701.000 lei (7 miliarde lei vechi). De asemenea mai multe unităţi şcolare şi culturale au cerut rectificare de buget.

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK