shopify
analytics tool

Victor Paul Dobre, singur pe lume

victor-paul-dobre-pnl-galati

Liderul PNL, Victor Paul Dobre, nu se simte bine, deşi şi-a arvunit locul unu pe lista pentru Camera Deputaţilor, exclusiv în folos propriu.

De alfel, el şi-a şi lansat sloganul de campanie: “După mine potopul”. Dobre a sacrificat totul pentru a prinde acest ultim mandat de parlamentar. I-a sacrificat fără menajamente pe senatorul Paul Ichim, cel mai liberal dintre liberali şi pe deputatul Mircea Toader, cel mai democrat-liberal dintre liberali. A încheiat alianţă cu Nicuşor Ciumacenco, cel mai pesedist dintre liberali, eternul perdant care dă vina mereu pe alţii pentru eşecurile lui.

L-a pus cap de listă la Senat pe George Stângă, cel mai anonim dintre liberali, un băiat de treabă de altfel, dar care va trage lista cum a tras-o Tania Bogdan la locale. Adică pe nas. Dobre a făcut de aşa manieră jocurile încât i-a atras de partea lui pe cei mai tineri, răspunzând dezideratelor impuse de Gorghiu, şi promiţându-le locuri eligibile, cu condiţia ca el să fie primul la deputaţi. Pe el nu îl interesează scorul PNL Galaţi, pe el îl interesează fotoliul de deputat. Este ultimul lui tren parlamentar. Indiferent de scorul PNL Galaţi la alegeri, el iese deputat. Dacă scorul va fi mic, va fi demis din funcţia de preşedinte PNL Galaţi. Şi ce dacă? El tot rămâne deputat. Ba mai mult, poate să stea în tihnă pe fotoliul de parlamentar, fără să-i pese de ce se întâmplă în partid cu perdanţii Ciumacenco, Stângă sau Scarlat.

Numai că Victor Paul Dobre nu ştie că o răscoală mocneşte. Celor trei de mai sus li s-a pus pata pe Dobre. Nu-l mai vor pe locul unu la Cameră, ba chiar nu l-ar mai vrea deloc pe liste. Au ajuns la Gorghiu şi l-au “lucrat” pe Dobre. În cel mai bun caz pentru el, va fi pe locul trei la Cameră, iar pe unu va trece George Scarlat. În acelaşi timp cu lucrarea celor trei, nici Mircea Toader nu se lasă. S-a dus la Blaga şi l-a “lucrat” pe Ciumacenco. Îşi doreşte locul doi la Cameră, al lui Ciumacenco. Pe de altă parte, la uşa secretarului general al PNL, Bolojan, a bătut Marius Stan. Vrea locul unu la Senat în locul lui Stângă. Stan urma să se întâlnească cu Gorghiu pentru a stabili ce şi cum. În concluzie, Dobre n-are linişte. Dobre riscă să rămână singur ca în poza de mai sus intitulată “Scaunele lui Dobre” cu furazolidon nu se tratează.

Sursa: www.presagalatibraila.com