Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home4/pro98tec/public_html/arhiva/wp-content/plugins/custom-permalinks/frontend/class-custom-permalinks-frontend.php on line 498
Vineri, ședință extraordinară a Consiliului Local Tecuci | https://protecuci.ro/arhiva

Vineri, ședință extraordinară a Consiliului Local Tecuci

Vot in consiliu

În data de 25.04.2014, orele 12, Consiliul local Tecuci este convocat în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi este „Proiect de hotărâre privind acordul Consiliului local Tecuci pentru restabilirea relațiilor de înfrățire a UAT Municipiul Tecuci cu orașul Cahul din Republica Moldova”.

Prin acest proiect se dorește restabilirea relațiilor de înfrățire care nu s-au materializat în perioada anilor 1992-2000. În această perioadă s-a purtat corespondență, au avut loc întâlniri și schimburi de experiență între reprezentanții celor două comunități, în prezent dorind să se deschidă noi oportunități pentru raporturile de colaborare în domeniile de interes comun la nivelul UAT Municipiul Tecuci – România și orașul Cahul din Republica Moldova.

Pe baza unor programe corespunzătoare se dorește lărgirea schimburilor culturale, facilitarea colaborării între instituții și organizații culturale, asociații și ansambluri artistice precum și contracte între oameni de cultură și artă. Se vrea colaborare între școlile de toate gradele și categoriile, facilitând atât schimbul de elevi și/sau studenți, cadre didactice și cercetători, cât și elaborarea și/sau tratarea unor teme de interes comun. De asemeni se va dezvolta colaborarea economică, se va sprijini dezvoltarea investițiilor, se va participa la expoziții și târguri organizate în cele două țări.