Mai multe companii din domeniul tehnologiei, intre care Cisco, Ericsson si Intel lucreaza la un nou router capabil sa ne ofere internet wireles 5G, potrivit unui anunt facut in cadrul Mobile World Congress de la Barcelona.

Companiile fac parte din grupul Verizon 5G Technology Forum, iar planul este sa avem internet 5G de anul viitor nu doar in teste, ci la nivel comercial.

[dropshadowbox align=”left” effect=”perspective-left” width=”auto” height=”280px” background_color=”#ffffff” border_width=”1″ border_color=”#dddddd” inside_shadow=”false” ] [/dropshadowbox]Prototipurile de telefoane 5G prezentate la MWC au demonstrat ca pot ajunge la viteze de 3,77 Gb/s, fata de pana la 12 Mb/s, cat ofera internetul 4G, scrie businessinsider.com.

KT si Intel vor face teste 5G in 2018, care vor verifica si dezvolta tehnologia wireless 5G si dispozitivele asociate si platformele de retele virtuale.

Dar Cisco si Ericsson au parte de concurenta. Japonezii de la NTT DoCoMo au aratat, in octombrie, ca pot atinge viteze de 3,6 Gb/s in China, cu ajutorul unor echipamente Huawei.

Sursa: yoda.ro