La Spitalul din Tecuci va fi adus un computer tomograf

Computer-tomograf-Tecuci

Tecucenii şi locuitorii satelor şi comunelor din jurul Tecuciului vor avea, în scurt timp, posibilitatea să facă analize medicale imagistice chiar la ei acasă. În urma unui contract încheiat între Primăria municipiului Tecuci şi firma gălăţeană Cavxmed-Remenix, un computer tomograf (CT) va fi adus la Spitalul Municipal „Anton Cincu”. Potrivit conducerii instituţiei, cel mai probabil, aparatul va fi instalat în spital până la sfârşitul lunii octombrie a.c.

Listele de aşteptare vor dispărea

Până ce aparatul va intra în funcţiune, bolnavii cărora medicii le cer acest tip de analiza imagistică trebuie să meargă la Galaţi, Focşani, sau chiar până la Bacău ori Bucureşti, pentru a o putea efectua. Acest lucru înseamnă pentru pacienţi atât bani în plus daţi pe transport şi cazare, cât şi timp pierdut inutil. Mai mult, bolnavii trebuie să se înscrie pe liste de aşteptare, care în unele cazuri se pot întinde chiar şi pe o perioadă ce depăşeşte jumătate de an.
„Principalul beneficiu pentru tecuceni este acela că vor putea primi analizele în timp mai scurt, fără a mai fi nevoiţi să meargă în alte oraşe pentru investigaţii medicale. De asemenea, va fi încheiat şi un contract între spital şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi, fapt ce va permite decontarea acestei analize pentru pacienţii internaţi în spital”, ne-a declarat ing. Teodor Negru, managerul spitalului.

Unde va funcţiona

Potrivit aceleiaşi surse, CT-ul va fi instalat în ambulatoriul de specialitate (fosta policlinică) al spitalului, acolo unde au cabinetele mulţi medici de familie sau specialişti. Pentru a putea beneficia de o tomografie, pacienţii vor avea nevoie de bilet de trimitere fie din partea spitalului, fie de la medicul de familie sau cel specialist.
Aducerea unui astfel de aparat la Tecuci a fost posibilă în urma unui contract de comodat încheiat între Primăria Tecuci – ordonatorul principal de credite pentru spitalul tecucean  – şi firma Cavxmed-Remenix. Acest lucru înseamnă că CT-ul rămâne în proprietatea firmei gălăţene, spitalul punând la dispoziţie spaţiul necesar. Din informaţiile disponibile pe propria pagină de internet, Cavxmed-Remenix este o firmă specializată în radiologie şi imagistică medicală… citeste intreg articolul

Sursa: viata-libera.ro