Alexe Lucian Dorel director adjunct al poliţiei locale Tecuci, demis abuziv a câştigat dar… a pierdut.

Un alt caz elocvent pentru practica deciziilor abuzive ale administraţiei locale, este situaţia domnului Alexe Lucian Dorel în dosarul 9121/121/2012, fost director adjunct al poliţiei locale Tecuci care a fost demis abuziv de Primarul municipiului Tecuci.

În dosarul menţionat, domnul Alexe contestă Dispoziţia Primarului iar instanţa de judecată şi de această dată a constatat că a fost emisă în mod abuziv şi obligă Poliţia locală să-l reintegreze pe vechea funcţie şi să îi plătească domnului Alexe toate drepturile băneşti corespunzătoare din urmă şi cheltuieli de judecată în cuantum de 2.500 lei.

Purtat prin instante ani de zile, a fost umilit şi în final obligat să demisioneze. Nu a fost numit, conform hotărârii judecătoreşti într-o funcţie similară ci a fost reîncadrat ca simplu poliţist în stradă, cu ţinuta ponosită şi monitorizat ca un infractor. Alexe Lucian Dorel nu a dorit să accepte acestă situaţie şi a renunţat dându-şi demisia. O altă „mare victorie” a primarului Daniel Ţuchel !

Ora estimată: 8:30
Complet: Complet 3 R- CAF
Tip soluţie: Dispune rejudecarea cauzei
Soluţia pe scurt: Decis Admite recursul. Modifica sentinţa civilă recurata şi, în rejudecare: Admite contestaţia. Dispune anularea deciziei nr. 107/15.10.2012 şi în consecinţă: Dispune reintegrarea contestatorului într-una din funcţiile de execuţie vacanţe, în cadrul autorităţii parate. Obliga parata să plătească contestatorului drepturile băneşti corespunzătoare funcţiei de execuţie în care va fi reintegrat de la data emiterii deciziei şi până la reintegrarea efectivă. Obliga parata să plătească contestatorului suma de 2500 lei cu titlu de cheltuieli de judecata la fondul cauzei. Irevocabilă. REVIZUIRE 927/44/2014
Document: Hotărâre 7002/2014 22.09.2014

Vom prezenta în continuare seria despăgubirilor plătite din banii publici pentru abuzurile săvârşite de politica care astăzi guvernează municipiul Tecuci.