Chebac şi Marin au de dat 4 mil. de euro lui Dan Diaconescu

Dan-Diaconescu-la-Tecuci

Deputatul Eugen Chebac şi senatorul Nicolae Marin vor avea de achitat către PP-DD patru milioane de euro dacă instanţa va decide acest lucru, după ce astăzi, Dan Diaconescu a anunţat că va cere în instanţă, despăgubiri de câte două milioane de euro,  fiecărui parlamentar care a fost ales pe lista PPDD şi care ulterior a părăsit partidul pentru o altă formaţiune politică.

Potrivit lui Dan Diaconescu şi secretarului general al PPDD, Liviu Neagu, toţi politicienii care se fac vinovaţi de migraţie politică vor fi daţi în judecată şi li se va cere o despăgubire de câte 2 milioane de euro, conform unor convenţii cu PPDD semnate de respectivii politicieni înainte de alegerile parlamentare.  Din cei 26 de parlamentari PPDD care au părăsit, în ultimul timp, partidul se numără şi parlamentarii gălăţeni Eugen Chebac şi Nicolae Marin.

Ambii au anunţat pe 30 septembrie că au părăsit PPDD. În timp ce deputatul Eugen Chebac s-a înscris în UNPR,  activând, în prezent, în grupul parlamentar PSD, senatorul Nicolae Marin a lăsat partidul lui Dan Diaconescu pentru social-democraţi.

Nicolae Marin: nu am niciun motiv să pregătesc două milioane de euro!  

La momentul plecării din PPDD, senatorul Nicolae Marin declara pentru PresaGalati.ro : „Am semnat toţi o astfel de hârtie, în care se preciza şi suma drept despăgubire, pe principiul că partidul e în tot şi toate… Eu, ca şi ceilalaţi candidaţi am semnat, pentru că, atunci, în apropierea alegerilor, nu puteai să tergiversezi calendarul doar din acest motiv.

Însă noi, toţi candidaţii, ne-am consultat cu avocaţii înainte să semnăm acele hârtii şi vreau să vă spun că acele hârtii nu au nici o putere juridică. Nu există nici o hârtie semnată între două părţi care să bată Constituţia României (…) Eu le-am şi spus celor de la PP-DD să nu mai vorbescă de acest lucru, deja situaţia este penibilă”.

Şi acum senatorul îşi menţine punctul de vedere. Acesta a declarat, astăzi, pentru PresaGalati.ro  că „nu am nici un motiv să pregătesc două milioane de euro…. Atunci când am semnat acel angajament ştiam că nu are valoare juridică, a fost ceva electoral, că noi suntem partidul poporului…

Dar este o aberaţie, o hârtie semnată între două părţi nu are nici o valoare juridică, pur şi simplu liderii PPDD au făcut acum acest anunţ pentru că ei deja au intrat în campanie electorală pentru europarlamentare şi de aceea, vor să aibă parte de mediatizare…”.

Articol preluat de ProTecuci din PresaGalati.ro