shopify
analytics tool

Clanul Bua – un an de la arestare

Palatul justitieDosarul clanului Bua a fost vineri în instanţă doar pentru discutarea măsurii arestării, cei 12 aflaţi după gratii împlinind un an de la arestare chiar pe 21 ianuarie. Reamintim că, în acest dosar, cei 28 de inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru constituire de grup organizat. Mai exact, ei sunt acuzaţi că au scos la înaintare mai multe persoane sărace, pentru care au dat acte false, în baza cărora au obţinut credite.
Valoarea prejudiciului reţinut de DIICOT a fost de 811.150 de lei, 51.200 de euro şi 15.000 franci elveţieni. Facem precizarea că nici la acest moment nu s-a început cercetarea judecătorească, iar în cauză a fost pusă deja o cerere de strămutare a procesului.  Potrivit  unui avocat, dosarul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitatea Organizată şi Terorism (DIICOT) se „bucură” deja de o plângere făcută la Anticorupţie de cei aflaţi în boxă. Tot acesta a spus că plângerea penală este făcută împotriva unui procuror şi a unui poliţist.
Aglomeraţie mare
Interesant este că toţi cei aflaţi în boxă au cerut să li se înlocuiască măsura arestării, iar avocatul a trei dintre ei a aruncat o provocare. „Toţi le-au spus clanul Bua şi asta pentru că presa i-a aşteptat la uşa arestului. Azi credeţi că mai ştie cineva de ei? Dacă te duci în Munteni, nu ştie nimeni de ei”, a conchis avocatul, care a cerut eliberarea clienţilor lui pe motive de sănătate.
Practic, vineri, un singur proces a umplut sala doi a Tribunalului: …citeste intreg articolul.

Autor: Maria Fabian – viata-libera.ro