Consilierii locali nu ştiu de multe ori ce se aprobă în şedinţe

Vot in consiliu

A devenit o tradiţie, o cutumă a noului Consiliu Local, ca periodic consilierii locali (cel puţin cei din opoziţie) să primească înainte de şedinte materiale incomplete. Cum poţi vota ceva despre care nu ai toate informaţiile la îndemână? La o şedinţă de îndată din martie 2013 consilierul PDL Florin Vasiliu a spus nemulţumit: ”Toate cele patru proiecte (de pe ordinea de zi) n-au expunere de motive, n-au raport de specialitate drept pentru care am să mă abţin la toate. Nu pot şti cât sunt de legale”.

[dropshadowbox align=”center” effect=”lifted-bottom-left” width=”470px” height=”” background_color=”#ffffff” border_width=”1″ border_color=”#dddddd” inside_shadow=”false” ] [/dropshadowbox]

Nici la şedinţa ordinară din 31 octombrie consilierii n-au avut toate proiectele. Săptămâna trecută, mai exact la data de 17 decembrie a avut loc o şedinţă de îndată a Consiliului Local Tecuci. ”Am discutat de nişte bani pe care Consiliul Judeţului Galaţi (CJ Galaţi) i-a distribuit municipiului Tecuci (nota noastră – pentru echilibrarea bugetului local pe anul 2013), faptul că dumneavoastră v-aţi abţinut mă bucură”, i-a spus ironic primarul Daniel Ţuchel, consilierului PDL Tudor Spiridon. ”N-am înţeles absolut nimic din proiect din cauza asta m-am abţinut. Dacă ni-l explicaţi, dacă ne convingeaţi mai ziceam. Din trei file puse alandala pe e-mail ce să înţeleg. Nici anexele nu sunt toate”, a replicat Spiridon. ”La rectificările de până acum am votat ”pentru” dar pe acesta nu l-am înţeles”, a adăugat Florin Vasiliu. ”Întotdeauna mă bucură când îmi atrageţi atenţia dar când votaţi împotrivă fără să vă explicaţi atunci nu pot să înţeleg, discutăm despre nişte bani care vin pentru municipiul Tecuci”, a mai declarat primarul, deşi suma despre care s-a vorbit e una infimă, 1.570 lei (15,7 milioane lei vechi), ”bani de benzină” cum ar spune unii.

Proiectul rectificării de buget culmea nu a conţinut cifre, în afară de adresa Direcţiei Generale pentru Finanţe Publice Galaţi şi precizarea sumei venite de la CJ Galaţi. Lipsesc atât anexa cu rectificarea propriu-zisă cât şi cea cu modificarea listei de investiţii a Primăriei. Concluziile le trageţi dumneavoastră!

Articol aparut in ziarul Observator-ProTecuci nr. 4

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK