Consiliul Județean a câștigat procesul cu Marius Stan

consiliul-judetean-galati

Instanța de la Curtea de Apel Galați  a dat dreptate Consiliului Județean (CJ) Galați în procesul intentat consiliului de Marius Stan după ce care la ședința de constituire a CJ îi fusese invalidat mandatul de consilier județean prin voturile în plen ale aleșilor județeni.

Reamintim că Marius Stan sta a contestat decizia și prin sentința definitivă nr 640/10.08.2016, pronunțată în dosarul 2686/121/2016, instanța Tribunalului Galați a obligat consilierii județeni ca în termen de 15 zile să valideze mandatul lui Stan. Instanța a dispus și anularea Hotărârii Consiliului Judeţean Galaţi nr.119/27.06.2016, prin care a fost constituit CJ Galați și a anulat și cele trei hotărâri referitoare la alegerea președintelui CJ Galați și a celor doi vicepreședinți.

Pe 2 septembrie, Consiliul Județean a făcut recurs. După ce pe 6 octombrie instanța Curții de Apel a amânat pronunțarea, astăzi magistrații au pronunțat sentința prin care au dat dreptate Consiliului Județean.

„În dosarul nr. 2686/121/2016 s-a respins ca inadmisibil recursul împotriva dispoziţiei din sentinţă privind obligarea pârâţilor la adoptarea unei hotărâri de validare a mandatului de consilier judeţean al reclamantului. S-a respins excepţia inadmisibilităţii recursului, în ce priveşte dispoziţia din sentinţă referitoare la anularea Hotărârii Consiliului Judeţean Galaţi nr. 119/2016, ca nefondată. S-a admis recursul declarat de U.A.T. Galaţi şi Consiliul Judeţean Galaţi. S-a casat în parte sentinţa recurată şi în rejudecare: s-a  respins ca nefondată cererea de anulare a H.C.J. nr. 119/2016, nr. 120/2016 şi nr. 121/2016. Au fost menţinute dispoziţiile sentinţei privind respingerea excepţiilor lipsei de obiect şi a prematurităţii. Definitivă”, se spune în comunicatul Biroului de Informaţii şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Galaţi.

La pronunțarea sentinței magistrații de la Curtea de Apel au ținut cont probabil de faptul că între timp Marius Stan a renunțat la mandatul de consilier județean, optând pentru mandatul de consilier municipal, iar în aceste condiții acțiunea în instanță declanșată de Marius Stan a rămas fără obiect.

Probabil că nu se va întâmpla același lucru și la recursul similar, declarat de primărie, în procesul în care Marius Stan a dat în judecată Consiliul Local pentru că în ședința de constituire îi fusese invalidat mandatul de consilier municipal. Stan a rămas consilier municipal și sunt șanse mari ca instanța de apel să păstreze sentința Tribunalului, care a obligat consiliul să valideze mandatul lui Marius Stan (lucru care s-a și întâmplat), în același timp anulând hotărârea de constituire a Consiliului Municipal și  hotărârile de alegere a celor doi viceprimari.

Sursa: presagalati.ro
Sris de Ticu Ciobotaru