DECLARAȚIE POLITICĂ! Nu trebuie luată în nume personal!

declaratie-politica-Tecuci

Am auzit mai nou astăzi, într-o ședință de îndată a Consiliului Local Tecuci cum primarul, pe bani publici, folosindu-se de așa-zisul buletin informativ al Primăriei, își face campanie electorală, lansându-se în tot felul de acuze la adresa consilierilor locali și mai nou la adresa contracandidaților săi.

Pentru că nu i-a ieșit încercarea de a mai angaja electoral alți protejați în diverse compartimente ale Primăriei și să-și acopere cheltuielile făcute ilegal din banii bugetului Primăriei și bugetul societăților aparținătoare, s-a lansat în afirmații de tip bolșevic, de incriminare și înfierare a ”dușmanilor” ce-i stau în cale în a-și duce ”bunele” intenții la capăt. Readuce în discuție, cu patos revoluționar, problema proiectului de la Colegiul National Spiru Haret și face un rechizitoriu unuia dintre candidați care și-a permis să-l contrazică. Recunoaște în schimb că este un proiect guvernamental, așa cum argumentase anterior ”impertinentul” contracandidat, uitând de afirmațiile anterioare prin care spunea că sunt bani câștigați pe un proiect european.

Ce mai contează o minciună, când ”nobilul” scop este să mai câștigi un mandat de primar, ce mai contează că îi iei de proști pe tecuceni, ce mai contează că nu pui cap la cap două vorbe consecutive! Imediat în peisaj apare maestrul manipulării -zis și Robin- subordonat performantului primar și spune, citez : ”Adevărul despre proiectul european de la Spiru Haret” și prezintă stenograma înregistrării video și audio publicată de Tecuceanul. Ulterior primarul afirmă că, datorită străduințelor sale, pentru a urgenta o anumită întârziere, s-a gândit ca etapa de proiectare să o facă pe cheltuiala CL și că reaua voință a consilierilor locali iresponsabili îl împiedică să facă asta.

Iarăși îi ia de fraieri pe tecuceni! Costul proiectării pentru o investiție de 300.000 euro nu poate depăși 10 maxim 12% din costul investiției, deci 30-36.000 de euro ar însemna. Sume de 30-50.000 euro cheltuite de primarul în funcție în mandatul ce se încheie curând au fost numeroase și nu au necesitat aprobarea CL, ci s-au făcut numai cu decizia primarului în exercițiu. Deci nimic nu-l împiedica pe primar să atribuie etapa proiectării acestei investiții prin decizie proprie și să meargă tăcut mai departe. Dar cum putea să mai valorifice electoral o astfel de ocazie?!

Dacă era absolut strict necesară inițierea unui proiect de hotărâre, de ce nu l-a pus pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, 19 mai 2016? De ce nu l-a pus pe ordinea de zi a ședinței de mâine? Vă răspund eu : 1) pentru că un candidat ”impertinent” își tot dă cu părerea pe facebook și-l deranjează pe domnul primar, mai mult…candidatul vrea fotoliul de primar! ; 2) pentru că primarul fostului cătun Țepu care întâmplător, prin vânzarea intereselor tecucenilor, a ajuns primar la oraș, minte de rupe rândurile!
Pentru a demonstra că sume cheltuite prin atribuiri directe de zeci de mii de euro, fără aprobări prin CL, s-au tot dat diverșilor aghiotanți politici pe care îi folosește la drenarea banului public, voi prezenta documente edificatoare. Vă las plăcerea de a citi și descoperi dumneavoastră aceste personaje și de a trage concluziile demagogiei, manipulării și impertinenței cu care un personaj grobian batjocorește un oraș întreg.

Domnule primar, nu hotărăști dumneata dacă voi ajunge primar în Tecuci, iar părerea dumitale chiar nu mă interesează, ci mă interesează ceea ce cred tecucenii și ce decid ei. Dacă ei vor decide să stea încă 4 ani cu un personaj infatuat, hapsân, mincinos și total lipsit de bun simț și respect față de tecuceni, eu mă voi supune deciziei lor!… vezi mai multe AICI

Sursa: traianbalanica.ro