Demisii din PNL Tecuci. Consilierul Constantin Grosu și 360 de membri PNL trec la PSD

Constantin-Grosu-la-PSD-Tecuci

Printre cei care pleacă din PNL din cauza abuzurilor preşedintelui PNL Tecuci, Daniel Ţuchel, se află şi consilierul municipal Emil Ciubucciu. Potrivit unor surse din cadrul PNL, peste 360 de membri ai Organizaţiei Municipale PNL Tecuci au luat decizia de a renunţa la calitatea de membru PNL, din cauză că structurile de conducere ale organizaţiei judeţene conduse de deputatul Victor Paul Dobre au refuzat să ia măsurile prin care să facă ordine în organizaţia tecuceană, temperând comportamentul abuziv, arogant şi discreţionar, al preşedintelui organizaţiei, primarul Daniel Gerhardt Ţuchel.

Cei 360 de liberali tecuceni au luat decizia de a trece în masă la Organizaţia Municipală PSD Tecuci.

Potrivit surselor noastre, printre aceştia se află consilierul judeţean Constantin Grosu şi consilierul municipal Emil Ciubucciu, dar şi mulţi membri ai conducerii Municipalei PNL Tecuci, alături de Ţuchel rămânând în conducerea organizaţiei doar un mic grup de apropiaţi, care deţin diverse funcţii în cadrul primăriei. Urmează ca luni cei 360 să îşi depună demisiile la secretariatul Organizaţiei Judeţene PNL Tecuci.

„Vânătoarea de vrăjitoare” a lui Ţuchel şubrezeşte scaunul lui Dobre

Pe 20 februarie, Daniel Ţuchel a luat decizia de a-i elimina din PNL Tecuci pe consilierii judeţeni Constantin Grosu şi Liviu Butunoi şi consilierii municipali, Emil Ciubuccciu şi Tudor Spiridon.

Potrivit art 28 al statutului PNL, pentru membrii Biroului Politic Judeţean, cum sunt cazurile lui Constantin Grosu şi Liviu Butunoi, sancţiunile pot fi hotărâte numai de Comitetul Director Judeţean. Din câte ştim noi, de frică să nu îl supere pe Ţuchel, dar şi de teamă că şi-ar putea pune în cap toată organizaţia PNL Tecuci dacă îi elimină pe cei doi, liderul organizaţiei judeţene Victor Dobre a tot amânat luarea unei decizii, lăsându-i pe liberalii din Tecuci „să fiarbă în suc propriu”.  Ei, uite că urmare a indeciziei proverbiale a lui Victor Dobre acum organizaţia „a dat în fiert”Între timp, consilierul judeţean Liviu Butunoi a trecut la Partidul Mişcarea Populară.

Plecarea din PNL a lui Constantin Grosu va avea efecte dezastroase asupra scorului obţinut de PNL la Tecuci, în condiţiile în care chiar Victor Dobre a afirmat în cadrul unei conferinţe PNL că „factorul determinant al câştigării alegerilor la Tecuci este Constantin Grosu”. Constantin Grosu a intrat în politică în 1996, când s-a înscris în PNŢCD şi tot de atunci este consilier judeţean. Şi plecarea din PNL şi a fostului preşedinte al PDL Tecuci, Liviu Butunoi, va diminua mult scorul obţinut de liberali în nordul judeţului.

Astfel, „vânătoarea de vrăjitoare” declanşată de Ţuchel în organizaţia din Tecuci ar putea avea ca efect şi o scădere a procentului obţinut de PNL pe judeţ, iar un scor slab obţinut la locale ar zdruncina serios scaunul liderului PNL Galaţi.

Sursa: stiridegalati.ro