Dosarul Vitalaire: două TIR-uri de documente ridicate de la o firmă din Tecuci

perchezitii-la-tecuci-lucian-bentu-vitalaire

Ancheta derulată împotriva firmei Air Vitalaire România atinge proporţii la care anchetatorii ieşeni nu se aşteptau. Surse juridice au precizat pentru „Ziarul de Iaşi” că, în această dimineaţă, în urma percheziţiilor efectuate la o firmă din Tecuci, nu mai puţin de două TIR-uri cu documente ar fi fost ridicate de organele de anchetă.

E vorba în principal de documentele contabile ale firmei Air Vitalaire România, care are sediul în Iaşi. Societatea îşi depozita documentele contabile la o societate deţinută de un apropiat al lui Lucian Bentu, afaceristul care reprezintă Vitalaire.

Numărul mare de documente contabile descoperite la sediul firmei din Tecuci i-a pus în dificultate pe anchetatori. Din cauza lipsei spaţiului de la Iaşi, documentele vor fi sigilate în judeţul Galaţi, urmând ca inspectori antifrauda de la Iaşi să fie trimişi pentru a le sorta şi aduce pentru analiza pe cele relevante.

Sursele „Ziarului de Iaşi” au precizat că dosarul a fost deschis iniţial la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, însă preluat ulterior de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Ancheta este instrumentata de procurorii Iulian Ispir şi Ştefănia Zaharia, care sunt ajutaţi, însă, şi de alţi colegi din unitate.

Joi dimineaţa, procurorii au descins în două locaţii din Iaşi, una la sediul Vitalaire, de pe strada Vasile Conta şi cea de-a doua pe strada Smârdan, unde este sediul avocatului Dragoş Bobu, reprezentant al Vitalaire în mai multe procese civile. În Tecuci, au avut loc, de asemenea, trei percheziţii, la firme apropiate de omul de afaceri Lucian Bentu.

În dosarul de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi cercetările se efectuează în rem pentru infracţiunea de evaziune fiscală, dar şi pentru alte fapte, au mai precizat sursele juridice.

Sursa: ziaruldeiasi.ro