shopify
analytics tool

La Tecuci, va lua fiinţă primul Festival Internaţional al Aforismului

Afisul festivalului International al aforismului la Tecuci mic

Dacă sunteţi pasionaţi de aforisme, atunci o să vă bucure vestea că în România, mai precis la Tecuci, va lua fiinţă primul Festival Internaţional al Aforismului pentru românii de pretutindeni.

Afisul festivalului International al aforismului la TecuciEste vorba despre un festival nou de cultură care va avea loc la sediul Fundaţiei Pelin din Tecuci, în primul weekend din octombrie.

Coordonator:  scriitorul Vasile Ghica

Concurenţii sunt rugaţi să trimită câte un grupaj de 50 de aforisme şi un micro C.V. (în limba română), până la data de 15 iunie 2017, pe adresele de email:  vasghica@gmail.com sau fundatiapelin@yahoo.com

Lucrările vor fi publicate în prima antologie a festivalului, care va fi trimisă şi online tuturor participanţilor la concurs.

Premianţii vor fi invitaţi să participe la festivitatea din 5–7.oct.2017, ce va avea loc la sediul Fundaţiei Pelin din Tecuci, str. 1 Decembrie 1918, nr. 60, jud. Galaţi. Cazarea şi masa sunt asigurate de către organizatori.

Invitaţi:

Acad. Dr. Năji Naaman – Născut la Harissa (Liban) în 1954, pe 19 mai, este un umanist, scriitor şi Invitatie Fundatia Pelin Tecucipromotor al culturii, cu mai mult de 75 de titluri, incluzând câteva opere literare, el este tradus în 43 de limbi şi dialecte. Este doctor în drept şi decorat de the IOISCW 2014, Membru al Academiei Arabe de Cultură, câştigător al Marelui Premiu Internaţional de Poezie 2002, The Premi Internaţional Catalunya (2004), Decorat în 2015 de către Preşedinte Armenian, Serzh Sargsyan.

Valeriu Butulescu – poet, prozator, traducător şi autor de aforisme. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat treizeci de volume de eseuri, poezie, teatru, traduceri. O largă popularitate au câştigat aforismele sale, fiind traduse şi publicate în cincizeci de limbi şi apreciate de mari personalităţi şi preşedinţi de state. A scris şi a publicat unsprezece piese de teatru, dintre care opt i-au fost puse în scenă

Alina Breje – scriitoare, traducătoare şi jurnalistă literară.

Material publicitar Fundatia Pelin