Mica reformă îi ajută pe infractori

JustitieMarius Panfile, tânărul din Ţepu care şi-a ucis tatăl cu mai multe lovituri de par, după care a ţinut cadavrul ascuns în casă timp de 22 de zile, a primit 10 ani de puşcărie. Hotărârea a fost dată de magistraţii Tribunalului ieri, tânărul fiind judecat potrivit reglementărilor legii care stă la baza micii reforme în justiţie. Mai exact, dacă-şi recunoaşte fapta şi este de acord cu toate probele aduse de Parchet, dar şi cu pretenţiile civile care i se impută, autorul beneficiază de un proces rapid, dar mai ales de scăderea cu o treime a pedepsei care i s-ar cuveni dacă ar fi judecat în procedură normală.  Singurii care sunt exceptaţi de la aceste prevederi sunt cei care comit fapte precum omorul deosebit de grav pentru care se prevede ca pedeapsă detenţia pe viaţă.Marius Panfile este acuzat de omor calificat, după ce şi-a bătut tatăl cu un par pentru că bătrânul îndrăznise să-i spună că aduce prea puţini bani în casă.
Cei doi locuiau singuri în casa din localitatea Ţepu, deoarece mama lui Marius era la muncă în Italia. Acesta a şi fost motivul pentru care Marius a reuşit să ascundă cadavrul în casă timp de mai bine de trei săptămâni.
Crima a fost comisă pe 9 octombrie, iar de atunci cei care întrebau unde este Vasile Panfile, tatăl lui Marius, primeau din partea tânărului acelaşi răspuns: la fratele lui, la Adjud.
Vecinii au bănuit, însă, că ceva nu este în regulă şi au chemat Poliţia.

Sursa: viata-libera.ro