O lecţie de civism şi de responsabilitate asumată – Video

Lecţie-de-civism-la-Tecuci

Astăzi comunitatea tecuceană a primit o lecţie de civism şi de responsabilitate asumată din partea unor oameni simpli, care în fata abuzurilor repetate venite de la mai multe instituţii publice şi a unor funcţionari publici, s-au organizat într-un ONG pentru a se putea apăra. Foarte mulţi tecuceni cârcotim pe la colţuri, şuşotim nemulţumiţi în fata abuzurilor zilnice ale administraţiei locale, dar nu avem curajul de a lua o poziţie oficială, cu subiect şi predicat, faţă de aceste abuzuri. Iată că cineva o face şi drept răspuns cel acuzat spune” că nu răspunde”, dar îl cataloghează pe semnatar, atenţie… pe Facebook!…” RECIDIVIST”!

Imediat apar şi comentatorii năimiţi (mercenarii) care au datoria să abată atenţia în altă parte şi care ne îndeamnă să nu mai ieşim la vot, ne spun să comparăm un rău anterior cu răul actual, sau eventual să votăm un ”iepuraş electoral” aruncat pe piaţa de o formaţiune politică şi care de fapt îl avantajează tot pe actualul primar, toate acestea pentru a duce în derizoriu demersul curajos al unor oameni simpli care au înţeles că fără” a lua taurul de coarne” instituţiile nu mai uzează de autosesizare, dar iată că acum sunt obligate să dea nişte răspunsuri concrete la nişte întrebări şi argumente extrem de concrete. Important este că există şi comentatori lucizi şi oneşti (gen @abc, @impact, s.a.) care prin analizele lor luminează şi mai mult tabloul infracţional sesizat de ONG-ul semnatar.

Acest grup din cadrul ONG-ului şi-a mai asumat o dată deschis şi curajos un demers de protest împotriva abuzurilor administraţiei locale, ocazie cu care opinia publică tecuceana nu a înţeles şi nu a susţinut demersul dumnealor, ei devenind ţinte ale şicanelor administraţiei locale (procese verbale de amenzi, tararea în tribunale, refuzul eliberării documentelor personale din cadrul primăriei, etc.). Acum lansează un nou semnal de alarmă, când constată că noi toţi tecucenii suntem” buzunăriţi” de ”o gaşcă de şmenari” ce au pus mâna pe conducerea administraţiei locale şi au luat acest municipiu că prada de război şi cred că este cel mai potrivit moment să ne solidarizăm cu ei şi să spunem răspicat Procuraturii că noi, tecucenii, chiar aşteptam nişte răspunsuri răspicate şi concrete din partea domnilor procurori şi că nu vom lăsa acest demers să devină o altă cauză pierdută, o altă muşamalizare, care să dea apă la moară grupului de” şmenari de bani publici” să jefuiască în continuare întreagă comunitate în interes propriu.

Să transmitem clar domnului primar că nu vom lăsa la voia întâmplării şi că solidarizam cu demersul acestora şi în loc să-i jignească pe semnatari mai bine ar răspunde concret opiniei publice şi procurorilor următoarelor întrebări concrete:
1. Există HCL de alocare de bani publici pentru tipărirea calendarelor către instituţii subordonate Primăriei?
2. A fost iniţiator de proiect?
3. A fost coordonator al distribuirii acestei mite electorale?
4. Este preşedintele organizaţiei PNL Tecuci, cel care apare pe felicitare?
5. Ce firmă a tipărit aceste materiale?
6. Care sunt costurile de tipărire?

RĂSPUNSURILE SĂ FIE CU DOCUMENTE, NU CU JIGNIRI, domnule primar!

Apropo de jigniri- ”RECIDIVIST” – vorbim de funie în casa spânzuratului… – Atenţie mare la ce vorbeşti, domnule primar, că s-ar putea să se împlinească!

Deci este momentul să ne solidarizăm cu autorii demersului curajos pe care l-au iniţiat şi să reacţionăm cei care ne simţim prejudiciaţi de acţiunile primarului şi ale administraţiei locale şi să nu ne pierdem în dispute sterile, împinşi fiind de către mercenarii manipulatori.


Nici o societate nu doreşte ca tu să devii întelept!


Lansez totodată o iniţiativă: începutul fiecărui an este perioada în care tecucenii încearcă să-şi achite obligaţiile faţă de bugetul local, fiind perioada în care se înregistrează cele mai mari încasări de venituri din taxe şi impozite. Cea mai râvnita” jucărie” a domnului primar este banul public, hai să i-o luăm! Mai are 5 luni de mandat. Haideţi să strângem puţin din dinţi şi să ne solidarizăm într-o greva fiscală până în iunie, ca să nu mai aibă ce cheltui şi să ne plătim datoriile din iulie încolo, oricum anul fiscal se termină în septembrie. Numai prin solidaritate şi civism putem să le dăm o lecţie şi un avertisment acestor bugetofagi înrăiţi, care întâmplător de vreo trei ani ne ploşniţează fără a răspunde de acţiunile lor.

Oare avem curajul să facem acest lucru?

Articol scris de Vişinescu Aniela