Parcul Central, fără gazon, gard viu şi trandafiri

Lucrările ce se desfăşoară în ultima perioadă în Parcul Central din Tecuci au generat diverse ipoteze printre locuitorii oraşului. Gazonul, gardul viu şi trandafirii dispar treptat. Primarul Daniel Ţuchel a explicat pentru protecuci.ro că parcurile sunt cartea de vizită a unui primar gospodar şi era necesară o acţiune de desţelenire în parcul din mijlocul municipiului. Pentru acţiuni asemănătoare este vizat şi Parcul 1 Mai.

În primăvară va avea loc însămânţarea cu gazon iar trandafirii vor fi duşi în serele din spatele primăriei iar apoi vor fi replantaţi. Gardul viu însă o să dispară pentru totdeauna. Tecucenii vor putea călca spaţiul verde din Parcul Central aşa cum se întâmplă peste hotare. Pentru întreţinerea corespunzătoare a spaţiului verde din parc în toamnă se va pune la punct un sistem de irigaţie modern instalat sub pământ. Primarul n-a ştiut să spună exact cât s-a cheltuit pentru lucrările de asfaltare şi de înlocuire mobilier până acum nici cât vor costa următoarele dând de înţeles că acest obiectiv este important şi nu contează sumele.

Din spusele celui aflat la cârma oraşului, există mai multe oferte pentru edificarea unei noi fântâni în Parcul Central.

Parcul-central_Tecuci-coridor-2014

Parcul-central-cosuri-Tecuci-2014

Parcul-central-din-Tecuci-august-2014

Parcul-central_Tecuci-2014

Parcul-central-din-Tecuci-2014

Parcul-central-Tecuci-2014

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK