Radio Tecuci a tăcut. Autorităţile locale ştiu de ce… Tu ştii care este motivul?

Inchidera postului radio Tecuci

VOX TV Galati:   Anticorupţia la Tecuci se face în stil specific, prin tăierea curentului la staţia de radio care anunţa care este circulaţia dosarelor de corupţie ce îl vizează pe Primarul Daniel Ţuchel şi alţi lideri politici din judeţul Galaţi. Administratorii postului spun că întreruperea abuzivă a fost ordonată şi supravegheată chiar de unul dintre consilierii judeţeni PDL, şi a avut ca pretext neachitarea unei facturi la electricitate. Blocarea emisiei a fost reclamată la CNA, DNA şi Parchet.

Redactorii postului închis sunt intrigaţi de faptul că operaţiunea de distrugere a instalaţiei electrice de la sediul postului de radio a fost coordonată de consilierul personal al Primarului Daniel Ţuchel.

Primarul municipiului Tecuci, Daniel Ţuchel, nu a putut fi contactat pentru a detalia care sunt răspunderile autorităţii locale în astfel de situaţii de limitare a libertăţii presei. Deşi a vrut să plătească datoria, operatorul radioului a fost somat să-şi ia sculele şi să plece, deşi era în vigoare un contract de prestări servicii.

Ştirea care a determinat măsurile represive asupra postului de radio din Tecuci informa că Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii a confirmat printr-un document oficial că primarul Tecuciului, Ţuchel Gerhardt, este anchetat de către Direcţia Naţională Anticorupţie în mai multe dosare penale care au fost cumulate la finele anului trecut într-un singur dosar penal. Ordinul ca dosarele penale în care este anchetat învinuitul Ţuchel Gerhardt să fie preluate de DNA Central a fost dat de Procurorul Şef al DNĂ, Laura Codruţa Koveşi, care a fost sesizată în privinţa tentativei de tergiversare a dosarelor de către unii poliţişti şi procurori tecuceni şi gălăteni.

nepasadegalati.ro  Transmisia Radio Tecuci, singurul post ce emite în eter din oraşul aflat în nordul judeţului Galaţi, a fost închisă, joi 18 iunie a.c., printr-un ordin politic similar celor practicate de PCR. Conform directorului Radio Tecuci, Cristian Pohrib, ordinul de închidere a emisiei a fost dat de primarul urbei, liberalul Gerhardt Ţuchel, care a fost enervat de faptul că buletinul de ştiri din acea zi prezenta faptul că este anchetat de DNA în mai multe dosare penale. Ştirea radio preciza şi faptul că DNA Galaţi a ţinut dosarele la sertar:” Cauza a fost preluată prin ordonanţa nr. 3574/C/din 15 decembrie 2014, a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi înregistrată pe rolul secţiei de combatere a corupţiei sub nr. 712/p/2014.

Ordinul ca dosarele penale în care este anchetat învinuitul Ţuchel Gerhardt a fost dat de procurorul şef al DNĂ, Laura Codruţa Kovesi, care a fost sesizată în privinţa tentativei de tergiversare a dosarelor de către unii poliţişti şi procurori tecuceni şi gălăţeni”. Mai mult, jurnalul de ştiri cuprindea şi un material despre şeful de partid al lui Ţuchel, deputatul PNL Victor Paul Dobre. Ancheta jurnalistică, preluată din cotidianul on-line www.nepasadegalati.ro, prezintă faptul liderul PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a fost acţionar ascuns într-o firmă româno-franceză care exporta cherestea de esenţe nobile sub titulatura de doage de butoi. În perioada în care Dobre a deţinut primul mandat de secretar de stat la MAI, acesta a beneficiat de un ajutor de stat de peste 100.000 de dolari pentru plata redevenţei firmei de doage de butoi.
Cel care a acţionat pentru întreruperea emisiei Radio Tecuci a fost copreşedintele PNL Tecuci, consilierul judeţean Liviu Butunoi, deţinător şi al funcţiei de consilier al deputatului Mircea Toader.

După cum povesteşte Fotache Zaharia, preşedintele Asociaţiei de locatari de la blocul C Turn, imobil pe este amplasată antena postului de radio, joi 18 iunie, la ora 15,30, liberalul Liviu Butunoi a venit personal şi a întrerupt alimentarea cu curent electric a antenei. Iniţial, primarul Tecuciului, care şi-a luat de curând un nume german ca să dea mai bine la electorat, avertizase mincinos asociaţia de locatari în legătură cu faptul că radioul nu ar emite legal. Chiar şi administratorul blocului i-a reproşat directorului Cristian Pohrib, după întreruperea emisiei:” Nu ai vrut să dai la pace cu primarul, gata, am închis curentul!”

Directorul postului de radio afirmă că presiunile asupra Radio Tecuci au început odată cu câştigarea mandatului de primar al Tecuciului de către liberalul Ţuchel:” Menţionăm că primarul Tecuciului a afirmat public în campania electorală că v-a face tot posibilul să închidă acest post de radio. În plus, a făcut presiuni asupra noastră să-i cedăm pachetul majoritar de acţiuni la firmă pe care o deţinem”.
Postul Radio Tecuci funcţionează în conformitate cu Legea Audiovizualului şi deţine toate licenţele în acest sens, atât cele eliberate de CNA cât şi de ANCOM.
Sorin Ţiţei

Continuam in zilele urmatoare cu detalii despre scandalul inchiderii postului Radio Tecuci. Pentru detalii viziteaza  radiotecuci.ro