Radio Tecuci, avocatul Bogdan Fâncu şi articolul 30 din Constituţie

Avocatul Bogdan FrancuAvocatul Bogdan Francu

Zilele trecute, Tribunalul Galaţi, prin soluţia dată în dosarul 3323/324/2015, a respins acţiunea promovată de Asociaţia de Proprietari bloc C Turn Tecuci – o ultimă convulsie a obedientei instalată la Tecuci după 2012 – având ca obiect anularea ordonanţei preşedinţiale a Judecătoriei Tecuci din 12 august a.c. prin care Radio Tecuci era repus în drepturile de emisie.

Reamintim faptul, deja bine cunoscut că, în 18 iunie 2015, deşi Radio Tecuci se afla în legitimitatea Legii Audiovizualului, în conformitate cu toate licenţele CNA şi ANCOM, în urma difuzării unui buletin de ştiri care informa tecucenii despre calitatea de cercetat DNA a lui Tuchel Gerhardt Daniel, a fost “strangulat electric”, prin ordin de partid, şi cu complicitatea lui Fotache Zaharia (preşedinte As. de Proprietari C Turn) prin deconectarea, ilegală şi abuziva, de la sursa de curent a aparaturii de emisie aflată în spaţiul închiriat prin contract nr.563/25.06.2012. Aceste fapte (şi altele) fac fondul dosarului civil 3237/324/2015, cu termen în 17.12.2015, pe rolul instanţelor Judecătoriei Tecuci.

Interpelat, asupra acestei situaţii, reputatul avocat tecucean BOGDAN FRÂNCU, reprezentantul Radio Tecuci în instanţele tecucene şi gălăţene de până acum, care astfel a mai punctat încă un succes în cv-ul profesional, ne-a declarat:” Este nedemocratica şi ilegală orice formă de suprimare şi cenzură a libertăţii de expresie, în toate formele acesteia, conform articolului 30 din Constituţia României. Nu m-am îndoit nici un moment asupra soluţiilor date de Justiţie în această speţă. Rămân, la fel de entuziast, apărătorul democraţiei şi inamicul oricăror forme de abuz împotriva acesteia, pentru că, am respect pentru şi cred în oameni şi în dreptul acestora de a se exprima liber şi responsabil”.