Şedinţă de consiliu local ţinută la secret. Consilierii par să devină responsabili.

Consiliul-Local-Municipiul-Tecuci-2015

Camera de conturi Galati a finalizat de curând un control la UAT Tecuci. La societatea Zooland Tec srl, au constatat că s-a creat unui prejudiciu uriaş. (se vehiculează suma 14 miliade lei vechi).

Deoarece s-a încercat “pasarea acestei găuri” către fostul director Cezar Croitoru, acesta şi grupul PDL din Consiliul local au reacţionat prompt. Fostului Director de la Zooland Tec srl „i s-a sugerat” să-şi asume responsabilitatea prejudiciului constatat însă acesta a venit cu argumente şi documente care demonstrau că vinovăţia nu-i aparţine în conformitate  cu legislaţia în vigoare. Prin urmare au găsit o soluţie neortodoxa prin care să rotească directorii în societăţile din subordinea Consiliului local în felul acesta poate îngreuna stabilirea vinovaţilor dar şi întârzierea recuperării prejudiciului.

Şedinţă de consiliu cu sincope şi proiecte neaprobate

În stilul deja cunoscut al primarului Daniel Ţuchel, nu s-a publicat nici un rând despre şedinţa ordinară de joi 30 iulie. Apar doar postările în care anunţa şedinţa (vezi AICI ), completarea ordinii de zi AICI în care, evident, sunt prezentate doar titlurile hotărârilor nu şi documentele prezentate consilierilor aşa cum era firesc şi transparent. Mai mult, de bună vreme, după ce echipa protecuci.ro nu a mai participat la şedinţele de Consiliu local, nu se mai postează pe site-ul tecuceanul înregistrările video ale şedinţelor.

Prin urmare o să vă prezentăm pe scurt “filmul” şedinţei din 30 iulie.

Şedinţă a început cu votarea ordinii de zi la care s-au adăugat, în ultimul moment două noi dispoziţii. Majoritatea proiectelor au fost votate conform minutei (vezi minuta AICI ). Spre final, s-a ajuns la punctele 14-15, ce au fost introduse pe ordinea de zi în data de 29.iul.2015, prin care erau desemnati directori, Martin Eugen şi Sofronie Mirabela Anca. Aceste proiecte “nu au mai trecut” (votul a fost secret). Aceştia trebuiau să facă parte din noua conducere a Zooland Tec srl care abia ce fusese “decapitată” prin revocarea lui Croitoru Cezar.

Votarea celui de-al 3-lea desemnat, Curteanu Traian a fost întreruptă atunci când primarul a realizat că ceva nu este în regulă. S-a cerut o pauză de consultări care a durat aproximativ 40 de minute.

La reluare, preşedintele de şedinţa Leonte Ionel a afirmat că, a fost o neînţelegere şi după consultări doreşte reluarea votului în cazul celor doi nedesemnaţi la votul secret. Pentru că acţiunea propusă era în afara legii, viceprimarul a încercat să forţeze nota şi a sugerat asumarea responsabilităţii pentru acestă acţiune.

Surpriză!!! Pentru prima dată într-o şedinţă de Consiliu local din legislatura actuală, secretara Staicu Iuliana Geta a intervenit şi a punctat că acţiunea nu este legală şi că ea nu-şi asumă documentele acestei şedinţe. Prin urmare, doar ultimele două proiecte s-au votat secret şi au trecut. În acest fel Cezar Croitoru a fost numit la Rampa Rateş srl ca director executiv dar, societatea Zooland Tec srl a rămas fără conducere. Pentru a corecta această problemă s-a convocat a doua zi o şedinţă deîndată în care noua conducere a Zooland Tec srl a fost numită.

Consilierii PNL devin vocali

În finalul şedinţei ordinare consilierul Ciocănel Adriana a intervenit pentru a-şi exprima nemulţumirea pentru faptul că nu au fost informaţi despre raportul Curţii de conturi efectuat în anul 2013 la societatea Pieţe Prest Tec srl, unde se pare că sunt grave nereguli. În aceeaşi notă consilierul Ciubucciu Emil a fost solidar cu colega sa afirmând că, n-o să mai voteze proiecte care nu sunt însoţite de documente avizate de compartimentele de specialitate. Un articol mai amplu legat de neregulile de la societatea Pieţe Prest Tec srl va fi postat în perioada următoare.

Culisele şedinţei

În pauza de consultări, consilierii PDL au afirmat că nu-l mai recunosc pe Liviu Butunoi ca lider şi că, toate discuţiile următoare doresc să se poarte cu ei. Motivul: şi-au pierdut încrederea în acesta.

Liviu Butunoi care şi-a dorit foarte mult să fie City Manager a fost se pare, deranjat de o acţiune în forţă a consilierului judeţean Constantin Grosu care i-a stricat oarecum jocurile. Prin urmare liderul PDL a început să facă slalom pentru a-şi găsi o poziţie privilegiată, plătind pretul pierderii de imagine în propriul partid..

Vă recomandăm să analizaţi minuta de la acesta şedinţa. Consilierii au votat cu reţinere, abţinându-se de la vot la unele proiecte. Reticenţi şi atenţi au fost şi consilierii PNL şi PDL. Iată o minută din luna ianuarie în care se vota la foc automat “pentru”. Vezi minuta AICI .

Va avea noul PNL la Tecuci, soarta USL-ului ?