Spitalul Municipal Anton Cincu

Spitalul Anton Cincu - TecuciStr. Costache Conachi nr. 37
Clădirea Spitalului Municipal – construită între 1899-1904 şi considerată în momentul inaugurării drept „podoaba Tecuciului” – este perfect simetrică, ea cuprinzând două pavilioane cu etaj, legate între ele printr-un parter de acces cu ferestre largi care include, în mijloc, o zonă distinctă, cu fronton şi cupolă în partea superioară. De altfel, acest ele¬ment este cel mai reuşit din întreaga clădire.
Cupola, de formă octogonală, şi acoperită cu tablă zincată, este înconjurată de opt terminaţii cu protuberante, cărora le corespund în zidul portant opt ferestre circulare cu vitralii, care dialoghează cu frumoasa cheie de boltă a plafonului casetonat.
Corpurile laterale care cuprind, deopotrivă, saloane cu rezerve, au faţadele decorate cu motive neoclasice atât la parter, cât şi la etaj. Ferestrele din registrul superior sunt despărţite de pilaştri, iar cele de la nivelul inferior au ancadramente, tencuiala zidului în care au fost tăiate fiind divizată de bosajele, de tip rustica, regăsite şi la intrarea principală.