Sprijin pentru tecucenii afectati de ape

Tecuci, strazi inundate 2013

Consiliul Local Tecuci s-a întrunit duminica, ora 11, în sedinta de îndata. Pe ordinea de zi s-au aflat 2 proiecte: unul privind constituirea unei comisii, la nivelul UAT Tecuci, de ancheta a familiilor si persoanelor afectate de inundatii iar celalalt referitor la suplimentarea bugetului local cu 50000 lei, suma alocata de Consiliul Judetean (CJ), pentru înlaturarea efectelor inundatiilor.”Propun sa desemnati câte un consilier din fiecare partid pentru o reprezentare uniforma în comisie si pentru a înlatura orice suspiciune legata de obiectivitatea analizei ce se va efectua.

Reprezentantul primarului va fi nominalizat prin dispozitia primarului, reprezentantul prefectului prin ordinul prefectului sau dispozitia presedintelui de consiliu judetean, celelalte institutii au comunicat ISU numele persoanelor, ramâne sa fie completata comisia cu consilieri locali din rândul dumneavoastra. Comisia îsi va intra în atributii cel mai probabil luni si îsi  va desfasura activitatea timp de 2 zile pentru ca sunt 49 de case de anchetat”, a precizat primarul Daniel Tuchel. Au fost nominalizati: Florin Vasiliu (PDL), Dan Istrate (UNPR), Ghita Andriuta (PNL), Constantin Bulhac (PSD), Cristi Negrut (PC), Ghiorghi Militici (PP-DD). Rezultatul anchetelor va fi comunicat catre CJ în vederea transferului de sume pentru acordarea de ajutoare de urgenta în bani familiilor/ persoanelor sinistrate. Cât despre întrebuintarea celor 50000 de lei primarul a explicat: „Înlaturarea efectelor inundatiilor presupune interventii imediate în ceea ce priveste infrastructura afectata. Am contractat deja cu o societate reabilitarea strazii Pacii.

Am declarat afectati de inundatii 3,05 km de drum asfaltat si 11,3 km de drum balastat drept pentru care Compania nationala de Investitii lucreaza în prezent la întocmirea unui studiu de fezabilitate pe aceste strazi urmând ca dupa definitivarea lui si atribuirea lucrarilor sa se intervina pe mare parte din aceste strazi cu fondurile alocate de Guvern Companiei Nationale de Investitii. Guvernul a alocat 71 de mld. lei vechi pe Galati iar prim-ministrul Ponta a spus ca va suplimenta sumele daca studiile de fezabilitate vor demonstra ca pagubele depasesc aceasta valoare, alocarea s-a facut în baza doar a unei estimari”.

Primarul a adaugat: „Vreau sa multumesc biroului pentru situatii de urgenta pentru modul exemplar în care am reusit sa ne mobilizam si sa nu avem pagube materiale si umane”, desi multi dintre tecuceni au fost nemultumiti de slaba interventie a autoritatilor din prima seara de intemperie.

[poll id=”7″]

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK