Trivialul Robert „corespondent de presă” de la Sindromul Tecucean, recidivează.

sindromul-nedumeriturlui

Amice Robin, „Uite, vezi! Ăsta e cusurul tău” n-ai reprezentarea realităţii şi nici proprietatea cuvintelor. Păi, în articolul din 12.05.2016 ne acuzi de furt intelectual, de fapte ce atrag răspunderea penală a candidatului ALDE, spui – citez – „Cum se face ca fiind consiliat de doi avocaţi de renume, precum Frâncu senior şi Frâncu junior.” şi tot tu eşti deranjat în orgoliul propriu ?!

Eu fiind un om care gândeşte, am proprietatea cuvintelor, ţi-am răspuns folosind argumentul juridic şi bineînţeles ironia.

Argumentul juridic este strict profesional, probat cu citate din lege, iar „Ironia este veselia gândirii şi bucuria înţelepciunii” ceea ce, din păcate, ţie îţi lipseşte.

Afirmaţia din articolul tău, „Un psihoterapeut tecucean alege şantajul” – cu trimitere la alegaţia mea [la ALDE Tecuci avem pe lângă avocaţi şi un psihoterapeut care vă poate vindeca de sindromul „dreptul de autor”. Psihoterapeutul de la ALDE a vindecat pe un cetăţean care se credea Ştefan cel Mare şi acuma este membru la PMP, partid care-l susţine pe candidatul independent la primăria Tecuci, Claudiu Gavril”] – dovedeşte că nu ai proprietatea cuvintelor. Alegaţia la care ai făcut referire, este o ironie, un răspuns elegant la aberaţiile tale. A avea proprietatea cuvintelor înseamnă a cunoaşte semnificaţia cuvintelor. Asocierea ironiei cu şantajul este impardonabila.

Ironia are semnificaţia de zeflemea (glumă), persiflare, iar şantajul aşa cum este definit de art.207 Cod penal constă în „Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul…”

O altă aberaţie ce demonstrează că nu ai proprietatea cuvintelor, este faptul că, ai asociat alegaţia mea cu confidenţialitatea (avocat – client, medic pacient etc) Robin! Încalci obligaţia de confidenţialitate când divulgi un secret, o taină, ce ţi-a fost încredinţată de pacient (client) indicând numele persoanei care ţi s-a destăinuit. Dacă, spui că, psihoterapeutul de la ALDE a tratat”… un cetăţean care se credea Ştefan cel Mare şi acuma este membru la PMP…” nu încalci obligaţia de confidenţialitate, pentru că alegaţia este impersonală. În dex, impersonal are semnificaţia de ceva „Care nu se referă la nicio persoană; Care exprimă o acţiune ce nu este atribuită niciunei persoane, care nu are subiect propriu-zis şi se întrebuinţează numai la persoana a treia singular.”

Noi cei de la ALDE ne respectăm profesiile şi nu discutăm niciodată despre clienţii sau pacienţii noştri, ci doar despre „defecţiunile” comportamentale ale contracandidaţilor, a celor care ne atacă neavenit, şi pe care într-adevăr îi analizăm din toate punctele de vedere (psihiatric, juridic etc).

Pentru că, tot îţi place să te prevalezi de dreptul de autor, te anunţ că am redistribuit articolul tău către publicaţia umoristică „Academia Caţavencu” publicaţie „scrisă, citită şi comentată de cei cu simţul umorului” pentru că ţi-am apreciat umorul involuntar.

Cred că eşti îndreptăţit să primeşti premiul „smochina de aur” pentru afirmaţiile din articolul tău -citez – „Solomon Marcus a scris cândva o carte numită „Invenţie şi descoperire”. Acolo a explicat ce înseamnă invenţie şi ce înseamnă descoperire. În puţine cuvinte, invenţie este acea creaţie, indiferent de natura ei, care nu exista înainte. Descoperirea este ceva care există şi înainte dar oamenii nu aveau habar despre ea. Poezia, de pildă, este o invenţie, fiindcă ea nu există înainte ca autorul să o aştearnă pe hârtie”

Amice! Poezia nu este invenţie, ci creaţie artistică. Nu există în lume nici un poet care să fi primit „brevet” de poet. Invenţia este o descoperire într-un domeniul tehnic, iar creaţia artistică este o modalitate de exprimare (exteriorizare) a spiritului.

Ai mai scris ca – citam- „Avocaţii de la ALDE bat câmpii. În primul rând pentru că fotografia este o invenţie, ea nu există înainte ca fotograful să apese butonul declanşator al aparatului de fotografiat. În al doilea rând groapa este o descoperire, ea există şi înainte dar oamenii nu aveau habar de ea pentru că era acoperită cu pământ. În al treilea rând invenţia şi descoperirea nu se supun aceloraşi legi de protecţie intelectuală. În al patrulea rând, analogia fotografie-groapa este prost inspirată.”

Robin! Eu nu am contestat că nu eşti „autorul” (fotograful) care a apăsat pe declanşator, ci că, fotografia ce susţii că ai realizat-o nu este creaţia artistică (invenţie), aşa cum groparul nu a inventat groapa, ci este executantul ei. Ca să-ţi mai dau un exemplu cu speranţa că vei înţelege, piloţii care în în 1945 au lansat la Hiroschima şi Nagasaki bombele atomice nu sunt inventatorii, ci doar executanţii, ca şi groparul din alegaţia mea cât şi fotograful Robin.

Câteva pilde pe care trebuie să le citeşti şi înţelegi, fără a fi necesar să apeşi pe declanşatorul aparatului de fotografiat.
” Dacă tăceai filozof rămâneai”
” Umorul te apără de prostie, nu de proşti”
” Prostia este sora cea mai apropiată a răutăţii”.
Apropo! Eu nu sunt autorul aforismelor de mai sus ci postacul lor, deci nu am drept de autor.
Pentru că eu sunt creştin şi nu pot urî, închei cu tradiţionala rugăciune: „Iartă-i doamne că nu ştiu ce spun” – deci m-am rugat şi te-am iertat.

Cu profundă compătimire al tău Dan Frâncu

Vasile Diaconu Candidat la functia de primar al Municipiului Tecuci

Publicitate electorala         Vasile Diaconu – Candidat la functia de primar al Municipiului Tecuci