Uite lista cu noii parlamentari gălățeni. PSD a luat potul cel mare!

Rezultate-alegeri-parlamentare-2016-GALATI

Galațiului îi revin, conform algoritmului, 4 fotolii de senatori și 9 de deputați. Ei bine, ca urmare a votului din 11 decembrie 2016, PSD-ul a pus mîna pe nu mai puțin de 8 parlamentari, adică mai bine de jumătate.

Concret, PSD și-a depășit norma propusă obținînd 3 posturi de senatori (Butunoi Ionel-Daniel, Marin Nicolae și Georgescu Puiu-Lucian ) și 5 de deputați (Ștefan Viorel, Popa Florin, Roșca Lucreția, Dobrovici-Bacalbașa Nicolae, Mărgărit Mitică-Marius), asta în ciuda faptului că sperau la 2 senatori și patru deputați. Surprizele în acest caz sînt profesorul Lucian Georgescu și șeful tineretului socialist, Marius Mărgărit.

Pe locul doi, în ciuda unui rezultat umilitor, PNL-ului îi revine un post de senator (George Stîngă) și două de deputați (Victor Paul Dobre și Nicușor Ciumacenco). În cazul liberalilor singurul post plin, cum ar veni, a fost cel al lui VP Dobre, celelalte două fiind obținute la redistribuire.

În fine, de departe surpriza acestor alegeri o constituie Bogdan Rodeanu. Acesta a obținut cu USR-ul un scor foarte bun la Galați, aproape 8% și va fi deputat la vîrsta de 35 de ani.

În fine, ultimul post de deputat îi revine dinozaurului Eugen Durbacă, asta în condițiile în care ALDE a obținut doar 5.9% la Galați (la Camera Deputaților).

Deci putem concluziona că, la ce ofertă electorală jenantă au avut gălățenii la dispoziție, cam pe băieții ăștia de mai sus au reușit să-i trimită în Parlamentul României. Nu știu cam ce speranțe aveți voi, dar din punctul meu de vedere viitorul nu sună deloc bine.

Sursa: antidotul.ro