Ziarul Tecuceanul, te buzunăreşte şi te manipulează

[dropshadowbox align=”center” effect=”curled” width=”470px” height=”” background_color=”#ffffff” border_width=”1″ border_color=”#dddddd” inside_shadow=”false” ] [/dropshadowbox] De bună vreme încercam să vă informăm despre modul în care se cheltuieşte banul public la Tecuci. Liderul PNL Tecuci şi primarul ales al Municipiului Tecuci a găsit de cuviinţă să blocheze orice comunicare cu presa. Acesta, face dese referiri la presa locală dar nu recunoaşte nicio publicaţie on-line sau tipărită.

Acesta a găsit că e mai eficient, pentru manipularea tecuceanului, să-şi „tragă ziar” propriu plătit de fiecare dintre noi. Sunt multe aspecte ilegale legate de această publicaţie. Dar până ce justiţia nu se va pronunţa în procesele pe care le are cu Protecuci.ro, nu dorim să comentăm. Dar, putem să vă arătăm cum procedează primarul Daniel Ţuchel, susţinut uneori furibund de unii consilieri locali, in special de membrii PNL Tecuci.

Am sesizat de nenumărate ori manipularea grosolană practicată de ziarul „Tecuceanul”. Dar, în afară de câteva replici plăpânde ale actualei conduceri şi comentariile acide ale câtorva tecuceni cu atitudine nu s-a întâmplat nimic.Am observat obsesia actualului primar pentru Eduard Finkelstain, Vasile Dănilă Pazvante şi Nona Popovici care sunt după aproape doi ani cap de afiş în ziarul Tecuceanul cu largul concurs al redactorului şef.
[dropshadowbox align=”center” effect=”raised” width=”570px” height=”” background_color=”#ffffcc” border_width=”1″ border_color=”#dddddd” inside_shadow=”false” ]

PODTEC SRL angajeaza sofer profesionist, posesor permis de conducere B,C, E.
Se solicita atestat transport marfa valabil, experienta, seriozitate, vointa de munca.
Relatii la sediul din Tecuci, str. Cuza Voda, nr. 28 sau la telefon 0752299395.
[/dropshadowbox]

Deoarece am avut dorinţa de a fi cât se poate de obiectivi, chir dacă factorii de decizie din Tecuci susţin taman contrariul, nu am scris despre multe din acţiunile şi afirmaţiile acestora, de multe ori nefondate şi defăimătoare la adresa celor amintiţi şi nu numai.
Dar, am avut răbdare şi vom mai avea. Zilele trecute am intrat în posesia unei decizii al Camerei de Conturi Galaţi nr. 108/10.01.2014, urmare a unui control efectuat la UAT Tecuci în sfârşitul anului trecut. Raportul are 11 pagini si contine 10 puncte (constatări ale neregulilor în perioada 2010-2012) precum şi măsurile decise în urma acestuia.

[poll id=”3″]

Ziarul „Tecuceanul” a găsit că este deontologic să extragă un singur articol din acest raport iar restul de 9 articole să le „ascundă sub preş”. Obiectiv, imparţial şi profesionist colectivul de redacţie a găsit de cuviinţă să transforme sintagma „prejudiciu” în una de „fraudă” de la sine putere pentru a atrage atenţia publică de la problemele curente..
Prin urmare am hotărât să publicăm în serial acest raport împreună cu măsurile stabilite de Camera de Conturi Galaţi fără să comentăm. Pentru cunoscători, remarcăm că, există recomandări ale Camerei de Conturi care nu sunt tocmai „ortodoxe”. Camera de Conturi Galaţi a avut şi faţă de noi o atitudine „rezervată” în privinţa eliberării câtorva documente pe care le-am cerut în virtutea legii 544. Ne rezervăm dreptul de ai chema în contencios pentru cele două refuzuri de a elibera documentele cerute de noi in vederea publicarii.

Urmăriţi serialul şi vă garantăm că ve-ţi afla lucruri extrem de interesante. Fii şi tu un tecucean activ! Sigur şi tu ştii multe legate de urmatoarele subiecte. Comentează cu responsabilitate!